Bayat pidelerinizi enfes bir lezzete dönüştürün! En kolay ve pratik tatlı tarifi

Ramazan ayında israfı sıfırlayacak tariflerden biri de bayat ekmeklerden yapılan tatlıdır. Pratik ve kolay olan bu tatlı tarifi damaklarınızı şenlendirecek. Oldukça hafif bir lezzettir. Peki bayat pide ekmeğinden tatlı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Bayat ekmekleri değerlendirme de en lezzetli tariflerden biri olan bu tatlının yapılışını sizler için derledik. Önceki günlerden kalan pide ekmeklerinizi değerlendireceğiniz bu tarif sayesinde israfı da önlemiş olursunuz. Bayat ekmeklerinizle yeni bir lezzete ışık tutmak için kollarınızı sıvama vakti geldi.

Pideler önceki günlerde daha düzgün keserek servis yapınız. Çünkü bayatlayınca pideler aşırı işinize yarayacak.

BAYAT PİDE EKMEĞİNDEN TATLI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 adet bayat pide

Yarım litre süt

2 yemek kaşığı rendelenmiş limon

1 su bardağı un

Bir çay kaşığı kabartma tozu

Yarım su bardağı öğütülmüş fındık

Bir yemek kaşığı Hindistan cevizi

1 adet yumurta

Bir tatlı kaşığı vanilya

Yarım su bardağı toz şeker

Bir çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI

Bayat ekmeğin iç kısmını çıkartıp iyice eziniz.

Yumuşaması için üzerine sütü döküp yarım saat bekleyin.

Şişen bayat ekmek içinin üzerine unu boşaltın.

Ardından kabartma tozu, yumurta ve zeytinyağını farklı bir kapta blendırdan geçirin.

Diğer karışımın üzerine döküp karıştırın.

İçine vanilya, toz şeker, Hindistan cevizi ve fındık içini boşaltın.

Blendırdan geçirip keke kalıbını yağlayarak içine dökün.

170 derece ısıttığınız fırına koyun.

30 dakika sonra fırından çıkartın.

Başka bir tencerenin içine 2 su bardağı toz şeker yarım limon suyu koyarak şerbet yapın.

Keki dilimlere ayırıp şerbeti üzerine dökün.

En sonra üzerine çikolata sosu ya da kaymak koyarak tüketin.

Afiyet şifa olsun...

Güneydoğu Anadolu mutfağının şifa kaynağı! Soslu mercimek çorbası nasıl yapılır?

Acıktırmayan susatmayan lezzet! Sahurda 10 dakikada börek nasıl yapılır?