AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Bayat ekmekleri değerlendirme de en lezzetli tariflerden biri olan bu tatlının yapılışını sizler için derledik. Önceki günlerden kalan pide ekmeklerinizi değerlendireceğiniz bu tarif sayesinde israfı da önlemiş olursunuz. Bayat ekmeklerinizle yeni bir lezzete ışık tutmak için kollarınızı sıvama vakti geldi.
Pideler önceki günlerde daha düzgün keserek servis yapınız. Çünkü bayatlayınca pideler aşırı işinize yarayacak.
MALZEMELER
1 adet bayat pide
Yarım litre süt
2 yemek kaşığı rendelenmiş limon
1 su bardağı un
Bir çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı öğütülmüş fındık
Bir yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 adet yumurta
Bir tatlı kaşığı vanilya
Yarım su bardağı toz şeker
Bir çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Bayat ekmeğin iç kısmını çıkartıp iyice eziniz.
Yumuşaması için üzerine sütü döküp yarım saat bekleyin.
Şişen bayat ekmek içinin üzerine unu boşaltın.
Ardından kabartma tozu, yumurta ve zeytinyağını farklı bir kapta blendırdan geçirin.
Diğer karışımın üzerine döküp karıştırın.
İçine vanilya, toz şeker, Hindistan cevizi ve fındık içini boşaltın.
Blendırdan geçirip keke kalıbını yağlayarak içine dökün.
170 derece ısıttığınız fırına koyun.
30 dakika sonra fırından çıkartın.
Başka bir tencerenin içine 2 su bardağı toz şeker yarım limon suyu koyarak şerbet yapın.
Keki dilimlere ayırıp şerbeti üzerine dökün.
En sonra üzerine çikolata sosu ya da kaymak koyarak tüketin.
Afiyet şifa olsun...