Bayat meyve ve sebzeyi anlamanın yolları

Yaz mevsimi geliyor. Meyve ve sebzeler pazarlarda ve marketlerde yerlerini almaya başladı. Peki taze meyve ve sebze nasıl anlaşılır? Bayat meyve ve sebzeyi anlamanın yolları neler?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Havaların ısınmasıyla rengarenk meyve ve sebzeler pazar ve marketlerde yerlerini almaya başladı. Yaz mevsiminin eğlencesi olan pazar gezmeleri başlıyor. Peki taze meyve ve sebze nasıl anlaşılır? Bayat meyve ve sebzeyi anlamanın yolları neler? Cevapları şimdi haberimizde...

1-DONDURULMUŞ BESİNLER: Dondurulmuş besinlerin taze olup olmadığını anlamak daha zordur. Dondurulmuş meyve veya sebzenizin üzerindeki buz kristalleri bayatlama göstergesidir.

2-PATATES: Patates bayatlayınca zehirli bir sıvı salgılamaya başlar. Bu yüzden tehlikelidir. Kabuk rengi sarıdan yeşile dönen patates bayatlıyor demektir.

3-TAZE FASULYE: Taze fasulyenin bayat ya da taze olduğunu anlamak için ortadan kırmak yeterli olacaktır. Şayet taze fasulye rahat kırılıyorsa ve ses çıkarıyorsa tazedir. Zor kırılıyorsa lastik gibi oluyorsa bayattır.

4-MUZ: Kahverengi kabuk rengini alan muz her ne kadar fazla olgunlaşmış olarak bilinse de bu bayatlamaya başladığını gösterir.

5-SALATALIK: Yeşil renkli ve ufak salatalıklar tazedir. Dış yüzeyi sarı ve pütürlü olan salatalık bayat demektir.

6-DOMATES: Domatesin üst bölgesinde sararmalar ve yeşillenmeler varsa bayat demektir.