AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Kış mevsimi gelince kestaneyi severiz. Kestane lezzetli olunca güzel fakat bazıları yumuşak çıkabiliyor ya da tadı kötü oluyor. Bazı kestaneler de küflü çıkabiliyor. Tüm bunlar bir araya gelince insan kestaneden soğuyor.
Özellikle Çin kestanesi alanlar kestane yediğine pişman oluyor. Peki, kestane satın alırken bayat mı Çin kestanesi mi olup olmadığını nasıl anlayacağız? Bayat kestaneyi anlamanın püf noktalarını bir araya getirdik.
BAYAT KESTANEYİ ANLAMANIN PÜF NOKTALARI
1. Fiyatı diğer kestanelere göre daha ucuz olur. Rengi daha koyu olur, kötü kokar.
2. Pişince kabuğundan ayrılmaz ve beyaz beyaz köpürdüğü de olur.
3. Tadı olmaz ve kabuğu soyulmaz. Bayat kestanenin iç kabuğu da acı olur.