Bayat ekmekten 10 dakikada kahvaltıya enfes kruton tarifi: Bir kez deneyen bir daha vazgeçemiyor

Kahvaltıda bayat ekmekleri değerlendirmek istiyorsanız fırında kruton tarifini deneyebilirsiniz. Sadece birkaç malzemeyle hazırlanan fırında çıtır kruton, bayat ekmekleri çöpe atmadan sofranıza enfes bir tat katıyor. Dışı çıtır, içi hafif yumuşak dokusuyla iştah açan bu tarif, 10 dakikada hazır olmasıyla da gönülleri fethediyor. Peki, bayat ekmekten çıtır kruton tarifi nasıl hazırlanır? İşte bir kez deneyenin bir daha vazgeçemediği kahvaltılık tarif…

HİLAL ÇAKIR

Evde bayatlayan ekmekleri değerlendirmek çoğu zaman zor gelir. Oysa sadece birkaç malzemeyle hazırlayacağınız fırında çıtır kruton, kahvaltı sofralarınıza bambaşka bir hava katıyor. Hem ekonomik hem de pratik olan fırında çıtır kruton tarifi, bayat ekmekleri çöpe atmadan nefis bir kahvaltılık lezzete dönüştürüyor.

BİR KEZ DENEYEN BİR DAHA VAZGEÇEMİYOR

Sadece 10 dakikada bayat ekmekleriniz kahvaltı sofralarının yıldızına dönüşüyor. Deneyen herkesin favorisi olacak bu pratik tarifle, bir daha bayat ekmekleri asla ziyan etmeyeceksiniz. Peki, bayat ekmekten çıtır kruton tarifi nasıl hazırlanır? İşte bir kez deneyenin bir daha vazgeçemediği kahvaltılık tarif...

BAYAT EKMEKTEN 10 DAKİKADA KAHVALTIYA ENFES KRUTON TARİFİ

Malzemeler

3-4 dilim bayat ekmek

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)

Bir tutam tuz

FIRINDA ÇITIR KRUTON YAPILIŞI

Bayat ekmekleri küçük küpler halinde doğrayın.

Bir kapta zeytinyağını, baharatları ve tuzu karıştırın.

Doğradığınız ekmekleri bu karışıma ekleyip iyice harmanlayın.

Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve ekmekleri tek sıra halinde dizin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika kadar, altın rengi alıp çıtırlaşana kadar pişirin.

NASIL SERVİS EDİLİR?

Fırında çıtır krutonları kahvaltıda peynir tabağının yanında, domates-salatalık eşliğinde ya da yoğurtlu dip soslarla sunabilirsiniz. Ayrıca çorbaların üzerine serptiğinizde de mükemmel bir lezzet ve çıtırtı katıyor.