HİLAL ÇAKIR
Evde bayatlayan ekmekleri değerlendirmek çoğu zaman zor gelir. Oysa sadece birkaç malzemeyle hazırlayacağınız fırında çıtır kruton, kahvaltı sofralarınıza bambaşka bir hava katıyor. Hem ekonomik hem de pratik olan fırında çıtır kruton tarifi, bayat ekmekleri çöpe atmadan nefis bir kahvaltılık lezzete dönüştürüyor.
Sadece 10 dakikada bayat ekmekleriniz kahvaltı sofralarının yıldızına dönüşüyor. Deneyen herkesin favorisi olacak bu pratik tarifle, bir daha bayat ekmekleri asla ziyan etmeyeceksiniz. Peki, bayat ekmekten çıtır kruton tarifi nasıl hazırlanır? İşte bir kez deneyenin bir daha vazgeçemediği kahvaltılık tarif...
Malzemeler
3-4 dilim bayat ekmek
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)
Bir tutam tuz
Bayat ekmekleri küçük küpler halinde doğrayın.
Bir kapta zeytinyağını, baharatları ve tuzu karıştırın.
Doğradığınız ekmekleri bu karışıma ekleyip iyice harmanlayın.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve ekmekleri tek sıra halinde dizin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika kadar, altın rengi alıp çıtırlaşana kadar pişirin.
Fırında çıtır krutonları kahvaltıda peynir tabağının yanında, domates-salatalık eşliğinde ya da yoğurtlu dip soslarla sunabilirsiniz. Ayrıca çorbaların üzerine serptiğinizde de mükemmel bir lezzet ve çıtırtı katıyor.