Bayat ekmeklerinizi sakın atmayın! Kahvaltıların vazgeçilmezi olacak tavada bayat ekmekli börek tarifi

Bayat ekmeklerin dönüşeceği muhteşem lezzetlerin başında gelen bu örek tarifi sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Tavada yapılan bayat ekmekli börek ile hem israfı önlemiş olursunuz hem de kahvaltınıza yeni bir lezzet kazandırmış olursunuz. İşte tavada bayat ekmekli börek tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Evlerde yapılan en büyük israflardan biri de bayat ekmeklerdir. Ancak sizler için hazırladığımız bu tarifle kahvaltı sofralarına çeşitlilik kazandırabilirsiniz. Yaklaşık 20 dakikada hazırlayacağınız tavada bayat ekmekli börek tarifiyle sofralarınızı da damaklarınızı da şenlendirebilirsiniz.

Yemek uzmanları bayat ekmeklerden çıkacak lezzetlere bir yenisini ekledi. Tavadaki bu eşsiz lezzeti yapmaya hazır mısınız?

İŞTE TAVADA BAYAT EKMEKLİ BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

Bayatlamış bir pide ekmeği

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım tatlı kaşığı tuz

Yarım kabartma tozu

Bir kaç tek maydanoz

50 gram kaşar 50 gram beyaz peynir

YAPILIŞI

Bayat ekmekleri küçük parçalara ayırın.

Bir kabın içine ise sütü, sıvı yağını, tuzu ve kabartma tozunu ilave ederek çırpın.

Tüm malzemeler iç içe geçene kadar karıştırma işlemine devam edin.

Tavayı yağlayıp ocağa koyun.

Bayatlamış ekmeklere bir yemek kaşığı su döküp yoğurun.

Akabinde parça parça avucunuza alıp karışıma batırın.

Tavaya dizin. Üzerine peynir ve maydanoz karışımını koyun.

Kalan bayat ekmekleri de yine batırıp üzerine koyun.

Bir kapak yardımıyla tavada böreği ters çevirin.

En son ise bir tabağa alın. Servise hazır!

Afiyet şifa olsun...

Fransız mutfağını sofralarınıza taşıyoruz! Tartine ekmek tarifi...