AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Evlerde yapılan en büyük israflardan biri de bayat ekmeklerdir. Ancak sizler için hazırladığımız bu tarifle kahvaltı sofralarına çeşitlilik kazandırabilirsiniz. Yaklaşık 20 dakikada hazırlayacağınız tavada bayat ekmekli börek tarifiyle sofralarınızı da damaklarınızı da şenlendirebilirsiniz.
Yemek uzmanları bayat ekmeklerden çıkacak lezzetlere bir yenisini ekledi. Tavadaki bu eşsiz lezzeti yapmaya hazır mısınız?
Bayatlamış bir pide ekmeği
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım kabartma tozu
Bir kaç tek maydanoz
50 gram kaşar 50 gram beyaz peynir
Bayat ekmekleri küçük parçalara ayırın.
Bir kabın içine ise sütü, sıvı yağını, tuzu ve kabartma tozunu ilave ederek çırpın.
Tüm malzemeler iç içe geçene kadar karıştırma işlemine devam edin.
Tavayı yağlayıp ocağa koyun.
Bayatlamış ekmeklere bir yemek kaşığı su döküp yoğurun.
Akabinde parça parça avucunuza alıp karışıma batırın.
Tavaya dizin. Üzerine peynir ve maydanoz karışımını koyun.
Kalan bayat ekmekleri de yine batırıp üzerine koyun.
Bir kapak yardımıyla tavada böreği ters çevirin.
En son ise bir tabağa alın. Servise hazır!
Afiyet şifa olsun...