Bayat ekmeklerin dönüştüğü lezzet! En pratik yumurtalı ekmek tarifi

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yumurtalı ekmek tarifinin püf noktalarını sizler için bir araya getirdik. Bayat ekmeklerin dönüştüğü bu lezzetin bir porsiyonu 444 kaloridir. İşte yumurtalı ekmek tarifi…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Anadolu mutfağında bayat ekmeklerin dönüştüğü lezzetlerden biri olan yumurtalı ekmek, yılların içinde çeşitlendirildi. Şimdilerde özellikle baharatlı yapılan yumurtalı ekmek tarifleri parmak ısırttırıyor.

Toplamda 20 dakika da kahvaltı sofrasında yer alan yumurtalı ekmek özellikle salçalı sosla güzel gider. Kızartma sırasında da mutlaka yağ çeken peçeteler kullanmalısınız. Ekmeğin lezzeti yağı çekildikçe ortaya çıkar.

EN PRATİK YUMURTALI EKMEK TARİFİ

MALZEMELER;

10 dilim bayat ekmek

4 adet yumurta

İki yemek kaşığı süt

Yarım çay kaşığı toz biber ve nane

Yarım çay kaşığından da az tuz

Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI;

Derin bir kabın içinde dört yumurtayı iyice çırpın.

İçine tuz ve baharatları ilave ederek çırpmaya devam edin.

* Yumurtanın içindeki mukoz kıvamlı maddenin tamamen kaybolması için çırpma işleminin iyi olması lazım.

Ardından sütü ilave edip bir dakika daha çırpma işlemi yapın.

Son olarak ekmekleri bu hazırladığınız sosa batırın.

Orta ateşte açtığınız ocağın üzerine bir tava koyun içerisine bir su bardağı sıvı yağ ekleyin. Ekmeğin yapışmaması için yağın tam kızması lazım.

Akabinde yumurtalı ekmekleri çevirerek kızartınız.

Kızaran yumurtalı ekmekleri tavadan alıp kalın bir peçetenin üzerine koyunuz.

Yağını çektikten sonra servise hazır!

Afiyet olsun...

Pazar kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti! En hızlı yağ çekmeyen pişi tarifi