AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Anadolu mutfağında bayat ekmeklerin dönüştüğü lezzetlerden biri olan yumurtalı ekmek, yılların içinde çeşitlendirildi. Şimdilerde özellikle baharatlı yapılan yumurtalı ekmek tarifleri parmak ısırttırıyor.
Toplamda 20 dakika da kahvaltı sofrasında yer alan yumurtalı ekmek özellikle salçalı sosla güzel gider. Kızartma sırasında da mutlaka yağ çeken peçeteler kullanmalısınız. Ekmeğin lezzeti yağı çekildikçe ortaya çıkar.
MALZEMELER;
10 dilim bayat ekmek
4 adet yumurta
İki yemek kaşığı süt
Yarım çay kaşığı toz biber ve nane
Yarım çay kaşığından da az tuz
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI;
Derin bir kabın içinde dört yumurtayı iyice çırpın.
İçine tuz ve baharatları ilave ederek çırpmaya devam edin.
* Yumurtanın içindeki mukoz kıvamlı maddenin tamamen kaybolması için çırpma işleminin iyi olması lazım.
Ardından sütü ilave edip bir dakika daha çırpma işlemi yapın.
Son olarak ekmekleri bu hazırladığınız sosa batırın.
Orta ateşte açtığınız ocağın üzerine bir tava koyun içerisine bir su bardağı sıvı yağ ekleyin. Ekmeğin yapışmaması için yağın tam kızması lazım.
Akabinde yumurtalı ekmekleri çevirerek kızartınız.
Kızaran yumurtalı ekmekleri tavadan alıp kalın bir peçetenin üzerine koyunuz.
Yağını çektikten sonra servise hazır!
Afiyet olsun...