Bayat ekmekleri değerlendirme yolu! Kahvaltılık çıtır ekmek çubuk tarifi

Bayatlamış ekmekleri değerlendirmenin en güzel yolu yeni bir lezzete dönüştürmektir. Kahvaltı sofralarına da alternatif yemek olarak yer alacak lezzet tariflerini sizler için araştırdık. Bayat ekmekleri atmadan bir kez daha düşünün. İşte Kahvaltılık çıtır ekmek çubuk tarifi…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kahvaltı sofralarını çeşitlendirmek için evde kalan bayat ekmeklerden yeni lezzetler çıkartabilirsiniz. Bayat ekmekler bir çok alanda kullanılabilir. Bu yüzden ekmeğin bayatladığı an çürümeden değerlendirin. Köfte için un. Çorba için çıtır ekmek ya da sabah kahvaltılarında yumurtalı ekmek yapın.

Ancak sizler için şuan bambaşka bir lezzet araştırdık. Patates görüntüsü gibi olan çıtır ekmek çubuklarıyla kahvaltı sofralarını daha zengin gösterebilirsiniz.

KAHVALTILIK ÇITIR EKMEK ÇUBUK TARİFİ

MALZEMELER;

Bir adet bayat ekmek

İki adet yumurta

Yarım çay bardağı süt

İki yemek kaşığı zeytinyağı

Pul biber, karabiber, tuz

YAPILIŞI;

Somun ekmeği boydan boya ikiye bölün.

Böldüğünüz kısımları parmak kalınlığında dilimleyin.

Bir kaseye yumurtayı kırıp çırpın.

Üzerine daha sonra süt, yağ ve baharatları ekleyin yeniden karıştırın.

Daha sonra bir tavayı ocağa koyun ve bir su bardağı yağ ekleyin.

Kasenin içindeki karışıma çubuk ekmekleri koyup tavaya kızarmaya bırakın.

Çubuk ekmeklerle beraber bir kase süzme yoğurt yada salça sos güzel gider.

Afiyet şifa olsun...

Yumurta ve yoğurdun birleştiği lezzet! En kolay çılbır tarifi...