AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kahvaltı deyince akla ilk gelen yumurtayı bu kez bambaşka bir lezzetle deneyin. İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır olan yumurta kızartması tarifini sizler için bir araya getirdik. Farklı bir kahvaltı sofrasıyla herkesi şaşırtabilirsiniz.
Dolu dolu kahvaltı sofralarının baş kahramanı olan yumurtanın bu tarifi kültürümüze İtalya mutfağından geldi. İtalyanlar kahvaltı da ekmek yerine olan sebze ya da besinleri kızartarak tüketir. Yumurta kızartması yüksek oranda protein ve kalsiyum barındırır.
MALZMELER
5 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
Bir yemek kaşığı üzüm sirkesi
Bir tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
Bir adet yumurtayı kaseye kırıp iyice çırpın.
O sırada bir tencereye su doldurup 4 yumurtayı üzüm sirkesini ve tuzu ilave edip kaynatın.
Yaklaşık 10-15 dakika sonra ocaktan alın.
Yumurtaların kabuklarını soyun.
Ardından önce yumurtaya bulayıp sonra galeta ununa batırın. Kızgın yağa atıp 2 dakika kızartın.
Yağ çeken bir kağıt mendilin üzerine koyun.
Akabinde dilimlere ayırıp sunum yapın.
Afiyet şifa olsun...