Baştan çıkartan dolgulu lezzet! Çıtır çıtır yumurta kızartması nasıl yapılır?

Dışı çıtır içi yumuşacık lezzetlerden biri olan yumurta kızartması tarifini sizler için derledik. Yapımı basit lezzeti ise damaklarda iz bırakan kahvaltıların vazgeçilmezini yapmak için kollarınızı sıvayın. Peki çıtır yumurta kızartması nasıl yapılır? Yanıtı haberimizde...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kahvaltı deyince akla ilk gelen yumurtayı bu kez bambaşka bir lezzetle deneyin. İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır olan yumurta kızartması tarifini sizler için bir araya getirdik. Farklı bir kahvaltı sofrasıyla herkesi şaşırtabilirsiniz.

Dolu dolu kahvaltı sofralarının baş kahramanı olan yumurtanın bu tarifi kültürümüze İtalya mutfağından geldi. İtalyanlar kahvaltı da ekmek yerine olan sebze ya da besinleri kızartarak tüketir. Yumurta kızartması yüksek oranda protein ve kalsiyum barındırır.

PEKİ ÇITIR ÇITIR YUMURTA KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

MALZMELER

5 adet yumurta

2 yemek kaşığı galeta unu

Bir yemek kaşığı üzüm sirkesi

Bir tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

Bir adet yumurtayı kaseye kırıp iyice çırpın.

O sırada bir tencereye su doldurup 4 yumurtayı üzüm sirkesini ve tuzu ilave edip kaynatın.

Yaklaşık 10-15 dakika sonra ocaktan alın.

Yumurtaların kabuklarını soyun.

Ardından önce yumurtaya bulayıp sonra galeta ununa batırın. Kızgın yağa atıp 2 dakika kızartın.

Yağ çeken bir kağıt mendilin üzerine koyun.

Akabinde dilimlere ayırıp sunum yapın.

Afiyet şifa olsun...

Yağsız mayasız ağızda lokum gibi dağılan lezzet! En kolay pişi nasıl yapılır?