Başkasının yanında çalışarak öğrendi, şimdi mahallenin ekmeğini üretiyor

Türkiye'nin hemen hemen her ilinden kadınların üretime katkılarına ve ekonomik kazanç elde ettiğine şahit oluyoruz. Bugünkü durağımız ise Kahramanmaraş. Maraş'ın Göksun ilçesinde mahallenin ekmeklerini kadınlar üretiyor. Nasıl mı? İşte yoğun ilgi gösterilen marifetli ellerden çıkan ekmeğin hikâyesi...

IHA

Türkiye'de mutfaktan teknolojiye ve sanayiye kadar hemen hemen her alanda kadınlar üretimde yer alıyor. Ekonomik anlamda kendi ayaklarının üzerinde durmak isteyen kadınlar meslek ediniyor. Bu isimlerden biri olan Kahramanmaraş'ta yaşayan Rahime Çura, yaptığı ekmeklerle tüm kadınlara örnek oluyor. İşte kendi işini kuran Çura'nın ekmek hikâyesi...

KADINLARIN YAPTIĞI ÇARDAK EKMEĞİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

yer alan habere göre Göksun ilçesine bağlı Çardak Mahallesinde 9 yıldır ekmek yaparak geçimini sağlayan 38 yaşındaki 3 çocuk annesi Rahime Çura, yağlı, normal ve baskılı çeşitleriyle yaptıkları çardak ekmeğinin yörede olduğu gibi çevre il ve ilçelerde de tutkunlarının çok olduğunu söyledi.

BU EKMEK İÇİN BURAYA GELENLER OLUYOR

İşini severek yaptığını söyleyen Çura, “Eskiden kalma bir mesleği halen sürdürmeye çalışıyoruz. Çardak’ın aynı sokak üzerinde 6-7 civarında ekmek fırınının tamamı kadınlar tarafından işletilir. Ekmeklerimiz katkısız olduğu için uzun süre bekletilebiliyor ve kolay kolay bozulmuyor. Bu lezzet için özellikle buraya gelenler var. Mesleğimi çok seviyorum." dedi.

Bir başkasının yanında çalışarak işi öğrendiğini ve kendi iş yerini açtığını anlatan Çura, "Şu an burada elemanlarım var. Hem ben kazanıyorum hem de onlar kazanıyor. Temiz ve hijyenik ortam sağlayarak emeğimizin karşılığı alıyoruz." diye konuştu.