Bir şef gibi yemek tabaklamanın 10 basit yöntemi

Hepimiz gözlerimizle yiyoruz, öyleyse neden bir şef gibi yemek tabaklamayalım ki? Yemeklerinizi bir şef gibi sunmakla ilgili bilmeniz gereken basit öneriler haberimizde…

aksam.com.tr/Mor Papatya

Yemek programlarıyla hayatımıza giren "şef tabağı" tabiri, restaurantlarda önümüze gelen özel sunumlarla hayatımıza iyice yerleşti. Önümüze özel bir sunumla yemek gelir ve biz heyecanla fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşırız! Şu bir gerçek ki; bu çağda, yemeğin tadı kadar görünüşü de çok ama çok önemli.

Doğru malzemeleri seçmekten, kullandığınız tabak tipine kadar, yemeğinizin mükemmel görünmesi için basit ipuçları var... Tek yapmanız gereken sanatsal yönünüzü ön plana çıkarmak ve profesyonel bir şef gibi yemeklerin nasıl tabaklara konacağının temellerini öğrenmek...

1. Hangi malzemelerin birlikte iyi gittiğini araştırmakla işe başlayabilirsiniz.
2. Doğru sunum tabakları, özel soyucular, fırça, sıkma şişeleri ve sos damlalıkları edinin.
3. İddialı ve renkleri birbiriyle uyumlu malzemeler tercih edin.
4. Malzemeleri tabakta birbirine yaslayın, yükseklik ve derinlik verin.
5. Bol garnitür kullanın ama asla ana yemekle karıştırmayın.

6. Sebzeleri alışılmadık şekillerde kesin, tabağa yeni ve eğlenceli şeyler katın.
7. Yiyecekler kurumaya başlarsa, hızlı bir şekilde yağ veya su püskürtün.
8. Makarnayı tabağa yaymak yerine güzel bir yuvarlak yığın halinde döndürün.
9. Bir tutam taze otun gücünü asla hafife almayın.
10. Unutmayın, şef tabağı küçük porsiyonlardan oluşur ve sadelik şık bir görünüm sunar.