Son günlerde çok konuşulan mikrobiyota diyeti basenlerinden ve yağlarından kurtulmak isteyenlerin imdadı oluyor. Mikrobiyota diyeti ile 5 günde 2 kilo vermek mümkün. Bağırsak sistemini düzenleyen mikrobiyota diyeti kolay zayıflatan ürünlerden oluşuyor. Bu ürünlerin başında tam tahıllı ekmekler, buğday, bulgur, amarant, kinoa, teff, kepekli pirinç, tam tahıllı makarna gibi sağlıklı ve doğal tahıllar, çeşitli kuru baklagiller, mevsiminde organik sebze ve meyveler geliyor.
Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre mikrobiyota diyeti 5 günde 2 kilo verdiriyor. Bu diyetin diğerlerinden farkı ise yağ kaybetmeyi kolaylaştırması. İşte 5 günlük mikrobiyota diyeti...
5 GÜNDE 2 KİLO YAĞ KAYBI SAĞLAYAN MİKROBİYOTA DİYETİ
1. GÜN MENÜSÜ
Kahvaltı
Lor peynirli ve sebzeli omlet tarifi:
Malzemeler: (4 kişilik)
* 4 yumurta
* 1 kırmızı biber
* 1 çarliston biber
* 1/4 demet maydanoz
* 1 çay bardağı süt
* 1 yemek kaşığı tam buğday unu
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* Karabiber
Yapılışı: Maydanoz ve biberleri ince ince doğrayın. Yumurta, süt, tam buğday unu, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta çırpın. Diğer tüm malzemeyi ve lor peynirini bu karışıma ekleyin. İster yağlı kağıt üzerinde fırında ister teflon tavada pişirin.
Öğle
* 1 büyük kepçe tarhana çorbası
* 1 küçük kase haşlanmış brokoli ve karnabahar
Ara öğün
* 1 Kudüs hurması ve 4 yarım ceviz
Akşam
* 6 yemek kaşığı zeytinyağlı kuru börülce yemeği
* 1 ince dilim tam buğday ekşi maya ekmeği
2 . GÜN MENÜSÜ
Kahvaltı
Muzlu yulaflı smoothie tarifi:
Malzemeler: (1 kişilik)
* 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 1/2 orta boy muz
* 1 çay bardağı süt veya sade kefir
Yapılışı: Tüm malzemeleri krema kıvamına gelene kadar rondodan geçirip, küçük bir kaseye alın.
Öğle
* 150 gram fırında çipura veya levrek
* 1 büyük kase roka-domates salatası (1 yemek kaşığı zeytinyağı ve elma sirkesi ekleyiniz.)
Ara öğün
* 10 adet çiğ fındık, bir avuç kuru üzüm
Akşam
* 6 yemek kaşığı zeytinyağlı türlü
* 3 yemek kaşığı bulgur pilavı
3. GÜN MENÜSÜ
Kahvaltı
* 1 dilim tam yağlı beyaz peynir
* 1 ince dilim tam buğday ekmeği
* 1 tatlı kaşığı bal
* Bol yeşillik (maydanoz, dere otu, taze nane, tere, roka)
Öğle
* 1 porsiyon etli kereviz yemeği1 büyük kase dereotlu-maydanozlu salata (1 yemek kaşığı zeytinyağı ve elma sirkesi ekleyin.)
Ara öğün
* 1 orta boy elma veya portakal
Akşam
* 6 yemek kaşığı zeytinyağlı kuru barbunya yemeği
* 1 su bardağı ayran
4 . GÜN MENÜSÜ
Kahvaltı
* 1 haşlanmış yumurta
* 5-6 adet zeytin
* Bol çeri domates, salatalık, biber, maydanoz
* 1 ince dilim tam buğday ekmeği
Öğle
* 1 porsiyon yeşil mercimek salatası
* 1 su bardağı taze naneli ayran
YEŞİL MERCİMEK SALATASI TARİFİ:
Malzemeler: (1 kişilik)
* 1 kırmızı biber
* 1 çarliston biber
* 4 yemek kaşığı yeşil mercimek
* 1/4 demet dereotu
* 1/4 demet maydanoz
* 30 gram lor peyniri
* 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
* 1/4 adet limon
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Haşlanmış yeşil mercimek, ince doğranmış biber, dereotu, maydanozu geniş bir kaba alın, üzerine lor peynirini ekleyin. Bir kasede zeytinyağı, limon ve nar ekşisini karıştırın ve hazırladığınız salata ile harmanlayın.
Ara öğün
* 1 su bardağı sade kefir
Akşam
* 1 kase ezogelin çorbası
* 1 büyük kase mevsim salata (1 yemek kaşığı zeytinyağı ve elma sirkesi ekleyiniz.)
5 . GÜN MENÜSÜ
Kahvaltı
* 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
* 1 çay bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1/2 muz
Öğle
* 6 yemek kaşığı zeytinyağlı kabak yemeği
* 1 su bardağı ayran
* 1 büyük kase havuç-turp salatası
Ara öğün
* 20 adet çiğ kaju veya badem
Akşam
* 6 yemek kaşığı hindili nohut yemeği
* 3 yemek kaşığı haşlanmış karabuğday