Basenlerden ve yağlardan kurtaran mikrobiyota diyeti! 5 günde 2 kilo verdiriyor

Bağırsak sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan mikrobiyota diyeti ile 5 günde 2 kilo vermek mümkün. Kolay zayıflatan tam tahıllı ekmekler, buğday, bulgur, amarant, kinoa, kepekli pirinç, tam tahıllı makarna gibi sağlıklı ürünlerin yer aldığı mikrobiyota diyeti basenlerden ve fazla yağlardan kurtarıyor. İşte kilo vermeyi sağlayan 5 günlük mikrobiyota diyeti...

Son günlerde çok konuşulan mikrobiyota diyeti basenlerinden ve yağlarından kurtulmak isteyenlerin imdadı oluyor. Mikrobiyota diyeti ile 5 günde 2 kilo vermek mümkün. Bağırsak sistemini düzenleyen mikrobiyota diyeti kolay zayıflatan ürünlerden oluşuyor. Bu ürünlerin başında tam tahıllı ekmekler, buğday, bulgur, amarant, kinoa, teff, kepekli pirinç, tam tahıllı makarna gibi sağlıklı ve doğal tahıllar, çeşitli kuru baklagiller, mevsiminde organik sebze ve meyveler geliyor.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre mikrobiyota diyeti 5 günde 2 kilo verdiriyor. Bu diyetin diğerlerinden farkı ise yağ kaybetmeyi kolaylaştırması. İşte 5 günlük mikrobiyota diyeti...

5 GÜNDE 2 KİLO YAĞ KAYBI SAĞLAYAN MİKROBİYOTA DİYETİ

1. GÜN MENÜSÜ

Kahvaltı

Lor peynirli ve sebzeli omlet tarifi:

Malzemeler: (4 kişilik)

* 4 yumurta

* 1 kırmızı biber

* 1 çarliston biber

* 1/4 demet maydanoz

* 1 çay bardağı süt

* 1 yemek kaşığı tam buğday unu

* 1 yemek kaşığı zeytinyağı

* Karabiber

Yapılışı: Maydanoz ve biberleri ince ince doğrayın. Yumurta, süt, tam buğday unu, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta çırpın. Diğer tüm malzemeyi ve lor peynirini bu karışıma ekleyin. İster yağlı kağıt üzerinde fırında ister teflon tavada pişirin.

Öğle

* 1 büyük kepçe tarhana çorbası

* 1 küçük kase haşlanmış brokoli ve karnabahar

Ara öğün

* 1 Kudüs hurması ve 4 yarım ceviz

Akşam

* 6 yemek kaşığı zeytinyağlı kuru börülce yemeği

* 1 ince dilim tam buğday ekşi maya ekmeği

2 . GÜN MENÜSÜ

Kahvaltı

Muzlu yulaflı smoothie tarifi:

Malzemeler: (1 kişilik)

* 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

* 1 tatlı kaşığı tarçın

* 1 tatlı kaşığı vanilya

* 1/2 orta boy muz

* 1 çay bardağı süt veya sade kefir

Yapılışı: Tüm malzemeleri krema kıvamına gelene kadar rondodan geçirip, küçük bir kaseye alın.

Öğle

* 150 gram fırında çipura veya levrek

* 1 büyük kase roka-domates salatası (1 yemek kaşığı zeytinyağı ve elma sirkesi ekleyiniz.)

Ara öğün

* 10 adet çiğ fındık, bir avuç kuru üzüm

Akşam

* 6 yemek kaşığı zeytinyağlı türlü

* 3 yemek kaşığı bulgur pilavı

3. GÜN MENÜSÜ

Kahvaltı

* 1 dilim tam yağlı beyaz peynir

* 1 ince dilim tam buğday ekmeği

* 1 tatlı kaşığı bal

* Bol yeşillik (maydanoz, dere otu, taze nane, tere, roka)

Öğle

* 1 porsiyon etli kereviz yemeği1 büyük kase dereotlu-maydanozlu salata (1 yemek kaşığı zeytinyağı ve elma sirkesi ekleyin.)

Ara öğün

* 1 orta boy elma veya portakal

Akşam

* 6 yemek kaşığı zeytinyağlı kuru barbunya yemeği

* 1 su bardağı ayran

4 . GÜN MENÜSÜ

Kahvaltı

* 1 haşlanmış yumurta

* 5-6 adet zeytin

* Bol çeri domates, salatalık, biber, maydanoz

* 1 ince dilim tam buğday ekmeği

Öğle

* 1 porsiyon yeşil mercimek salatası

* 1 su bardağı taze naneli ayran

YEŞİL MERCİMEK SALATASI TARİFİ:

Malzemeler: (1 kişilik)

* 1 kırmızı biber

* 1 çarliston biber

* 4 yemek kaşığı yeşil mercimek

* 1/4 demet dereotu

* 1/4 demet maydanoz

* 30 gram lor peyniri

* 1 tatlı kaşığı nar ekşisi

* 1/4 adet limon

* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Haşlanmış yeşil mercimek, ince doğranmış biber, dereotu, maydanozu geniş bir kaba alın, üzerine lor peynirini ekleyin. Bir kasede zeytinyağı, limon ve nar ekşisini karıştırın ve hazırladığınız salata ile harmanlayın.

Ara öğün

* 1 su bardağı sade kefir

Akşam

* 1 kase ezogelin çorbası

* 1 büyük kase mevsim salata (1 yemek kaşığı zeytinyağı ve elma sirkesi ekleyiniz.)

5 . GÜN MENÜSÜ

Kahvaltı

* 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

* 1 çay bardağı süt

* 1 tatlı kaşığı tarçın

* 1/2 muz

Öğle

* 6 yemek kaşığı zeytinyağlı kabak yemeği

* 1 su bardağı ayran

* 1 büyük kase havuç-turp salatası

Ara öğün

* 20 adet çiğ kaju veya badem

Akşam

* 6 yemek kaşığı hindili nohut yemeği

* 3 yemek kaşığı haşlanmış karabuğday