Baş ağrısının yanında bunlar eşlik ediyorsa dikkat! Beyin kanaması belirtisi olabilir

Kızılcık Şerbeti'nde Abdullah bey karakterini canlandıran Settar Tanrıöğen'in beyin kanaması geçirmesi bu hastalığa karşı merak uyandırdı. Beyin kanamasının sinsi olabileceğini belirten uzmanlar, beyindeki kanama tedavisinin kanamanın konumuna, nedenine ve derecesine bağlı olduğunu belirtiyor. Peki, her baş ağrısında beyin kanaması akla gelmeli mi? İşte beyin kanaması belirtileri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Beyin hücrelerinin ölümü anlamına gelen beyin kanaması belirtileri merak ediliyor. Peki, her baş ağrısı beyin kanaması işareti olabilir mi?

Kızılcık Şerbeti'nde Abdullah bey karakterini canlandıran Settar Tanrıöğen'in beyin kanaması geçirmesi nedeniyle beyin kanaması merak konusu oldu. Baş ağrısının da beyin kanaması belirtisi olabileceğini belirten uzmanlar, bu durumun sinsi de olabileceğini belirtiyor.

Daha önce birçok ünlünün beyin kanaması geçirdiğine şahit olmuştuk. Beyin kanamasının ciddi bir durum olduğunu belirten uzmanlar, beyindeki kanamayı önlemek için sıklıkla cerrahi operasyon gerektiğini belirtiyor. Beyin kanaması tedavisindeki amaç kanamaya neden olan olgunun ortadan kaldırılmasıdır. İşte beyin kanaması belirtileri...

BEYİN KANAMASI BELİRTİLERİ

Şiddetli baş ağrısı

Mide bulantısı

Sık sık baş dönmesi

Kusma

Uyuşma

Terleme

Hafızada bulanıklık

Kol veya bacaklarda yavaşlama, karıncalanma

Konuşmada zorluk, yavaşlık

Bilinç kaybı

BEYİN KANAMASI NEDEN OLUR?

Kanda basıncın artması ve damarlarda pıhtı birikmesi sonucu yırtılmalar meydana gelir. Beyindeki damarlarda başlayan yırtılmalar beyin içinde kan birikintisine yol açar. Normalde 50 yaş ve üstü kişilerde görülen beyin kanaması son yıllarda gençlerde sıklıkla görülmeye başlandı.

Uyku bozuklukları, stres, sağlıksız beslenme, gelecek kaygısı ve aşırı alkol tüketimi sonrası yaşanma ihtimali yüzde 70'e çıkar.