Baş ağrısını ve kepeği yok ediyor! Gül suyunun 5 farklı kullanılışı

Gül suyu ciltteki şişkinliklerden gözeneklere ve saçtaki kepeğe kadar besleyici özelliğe sahiptir. Peki, gül suyu cilt için nasıl kullanılmalıdır? Güzel bir cilt için gül suyunun kullanışıyla ilgili önemli detayları bir araya getirdik. İşte 5 adımda gül suyu kullanma kılavuzu...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Geçmişten günümüze cilt için en çok kullanılan ürünlerin başında gül suyu geliyor. Gül suyu sadece cilde değil saça ve baş ağrısına da iyi geliyor. Peki, cildi güzelleştirmek için gül suyu nasıl kullanılır?

1. Gül suyunu pamuk yardımıyla kullanabilirsiniz. Pamuğa damlatılmış gül suyunu göz altlarında 10-15 dakika bekletirseniz şişkinlikleri önlemiş olursunuz.

2. Gül suyunu yine pamuğa damlatarak tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Yüzde tonik görevi gören gül suyu gözenekleri kapatır, cildi temizler.

3. Gül suyu cilt maskesinde de kullanabilirsiniz. 5 çorba kaşığı gül suyu ile bir tatlı kaşığı gliserin karıştırılarak bir pamuk yardımıyla yüze uygulanabilir.

4. Gül suyunu duştan sonra saçlarınıza masaj yaparak kullanabilirsiniz. Kepeğe iyi gelir. Haftada iki gün saç diplerine masaj yapılırsa kepeklenme sorunu ortadan kalkar.

5. Gül suyu baş ağrısının da ilacıdır. Özellikle migren gibi şiddetli ağrılarda gül suyu ile şakak bölgesine masaj yapmak eski çağlardan beri kullanılan ve işe yarayan bir yöntemdir.