Baş ağrısı için soğanı böyle tüketin! Sinüsler rahatlayacak

Baş ağrısıyla doğal yollarla baş etmek isteyenler çareyi soğan, sarımsak, bal gibi değerli besinlerde buluyor. Sonbaharda gripten dolayı baş ağrısına çare arayanlara soğanlı öneri haberimizde…

Grip özellikle bu aylarda sık görülüyor ve baş ağrısına sebep oluyor. Griple gelen baş ağrısına karşı ilaç tüketmek istemeyenler soğanın şifasından yararlanıyor. Çünkü soğan iyi bir antioksidan ve iltihap gidericidir.

BAŞ AĞRISINA SOĞAN VE SARIMSAK KÜRÜ

Soğan suyu rahat nefes almaya yardımcı olur. Bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde etkilidir. Asidik yapısı sayesinde sinüzite çare olur. Soğan ve sarımsak suyu karıştırılarak sinüsler üzerinde daha güçlü bir etki sağlanır.

SOĞANIN FAYDALARI

Soğan astıma faydalıdır

Kolesterolü düşürür

Yüksek tansiyona iyi gelir

Saç dökülmesine iyi gelir

Akciğer sıkışmasını önler

BAŞ AĞRISINA ZENCEFİL ÇAYI

Bir bardak kaynatılmış suya karabaşotu tomurcuklarını koyun ve demlenmeye bırakın, bir saat beklettikten sonra için. Karabaşotu antibakteriyel özelliğe sahip olduğundan, kısa sürede sinüzit sorununu ortadan kaldıracaktır.

Sarımsak, yeşil ve ginseng çayını da karabaşotuyla karıştırarak içebilirsiniz.

Öte yandan bir miktar karabaşotu dövülerek toz haline getirildikten sonra elde edilen toz, burun deliğine enfiye gibi çekilir. Bu da sinüsleri rahatlatan bir uygulamadır.

Sinüzit nedeniyle oluşan baş ağrılarında, zencefil çayı ağrıyı azaltmada etkilidir. Zencefil kökünü bir demlikte kaynatın, 15 dakika sonra için. Başınızın ağrıdığı dönemlerde günde 2 bardak tüketebilirsiniz.