Bardaktaki çay ve kahve lekeleri kolayca çıkıyor! Meğer bu kadar kolaymış

Bardaklarda kullanıma ve zamana bağlı olarak inatçı çay ve kahve lekeleri oluşabilir. Ayrıca oluşan bu lekeler normal yıkamalarda kimi zaman çıkmaz. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir temizleme yöntemi, bardaktaki çay ve kahve lekelerini kolayca çıkartabiliyor. Üstelik, ''meğer bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor. Detaylar haberimizde…

Bardaklarda oluşan çay ve kahve lekeleri hemen herkesi rahatsız edebilir. Çünkü bardak yıkanmış olsa bile kirli olduğu izlenimini oluşturabilir. Bu nedenle pek çok insan gelen misafirlere lekeli bardaklarda çay ve kahve ikram etmek istemez.

Öte yandan bardaklardaki inatçı çay ve kahve lekelerini kolayca çıkartabilen bir yöntem bulunuyor. Üstelik, ''meğer bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor.

BARDAKTAKİ ÇAY VE KAHVE LEKELERİNİ TEMİZLEME YÖNTEMİ

Bardaklarda oluşan çay ve kahve lekeleri kimi zaman normal yıkamalarda çıkmaz. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, çay ve kahve lekelerini pratik bir şekilde çıkartabiliyor. İşte söz konusu bardak temizleme yöntemi;

Çay ve kahve lekesi oluşan bardaklara birkaç damla çamaşır suyu ilave edilir.

Ardından sıcak su eklenir.

Ortalama 5-10 dakika bekletilir.

Devamında sıcak su ve sabun ile 2-3 kere güzelce yıkanır ve durulanır.

Böylece bardaklardaki inatçı çay ve kahve lekelerinin temizlendiği görülebilir.

Not: Temizleme işlemi esnasında herhangi bir alerjik reaksiyona karşı, maske ve eldiven gibi koruyucu malzemelerin kullanılması önerilir.