Güneş yanıkları için banyo suyuna bir kaşık ekleyin! Cildi bebek gibi yapıyor

Güneş yanıkları ciltte farklı tahrişleri de beraberinde getiriyor. Güneş yanıklarını önlemek için güneş kremi ve uygun giysiler gibi koruyucu önlemleri almak önemlidir. Fakat yanıklar oluştuktan sonra da cildi rahatlatıcı birçok öneri bulunuyor. Örneğin, güneşten etkilenen bölgelere buz küpleri uygulamak iyi gelirken aspirin almak cilde zarar verir. İşte güneş yanıklarına öneriler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Güneş yanıkları ciltte kabarcıklara neden olabilir. Bu yüzden güneş yanıklarını önlemek için güneş kremi ve uygun giysiler gibi koruyucu önlemleri almak gerekir. Fakat bu havalarda güneş yanıkları elbette kaçınılmaz oluyor. Güneş yanığı ciltte şişme, kızarıklık ve iltihaplanmaya neden olabilir. Evde kendi çözüm yöntemlerinizle güneş yanığı etkisini hafifletebilirsiniz.

Güneş yanığından kaynaklanan ağrılar varsa mutlaka doktora gidilmelidir. Uzman önerisiyle ağrı kesici alınabilir. Ancak, aspirin alınmamalıdır, çünkü güneş yanığıyla birleştiğinde cilde zarar verebilir. Güneş yanığından sonra, cildinizi daha fazla güneşe maruz bırakmamak önemlidir. Gölgeye oturmak veya şapka ve koruyucu giysiler giymek, cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korur.

GÜNEŞ YANIKLARINA İYİ GELEN 5 ÖNERİ

1. Soğuk duş almak veya soğuk kompresler: Duşla ısıyı dışarı atmak cildinize iyi gelecektir. Soğuk suya batırılmış bir bez veya buz torbası gibi soğuk kompresler, yanmış cildi serinletir ve rahatlatır. Bunun dışında banyo suyuna yulaf ezmesi veya karbonat eklemek, cildi yumuşatmaya ve rahatlatmaya yardımcı olabilir.

2. Buz küpleri uygulamak: Güneşten etkilenen bölgelere buz küpleri uygulamak da cilde iyi gelecektir.

3. Cilde aloe vera jeli sürmek: Aloe vera jeli bazı ciltlere uygun değildir. Alerji yapabilir. Ancak aloe vera bitkisinin yapraklarından elde edilen jel, güneş yanığına karşı doğal bir rahatlatıcıdır. Yanmış cilde hafifçe masaj yaparak uygulanabilir. Yüzünüzde alerjiye mahal vermemek için vücudunuzun küçük bir yerinde deneme yapın.

4. Nemlendirici losyonlar veya kremler: Güneş yanığı sonrası cilt genellikle kurur. Nemlendirici bir losyon veya krem kullanmak, cildin nemini geri kazanmasına ve iyileşmesine yardımcı olabilir.

5. Su tüketimi: Güneş yanığı olan kişiler bol miktarda su içmelidir. Bu, cildin nemini korumaya ve iyileşmesine yardımcı olur.