Banyo suyuna bir tutam tuz ekleyin! Tuzlu banyo alternatif tıbbın 1 numaralı yöntemi

Banyo yaparken suya tuz eklemenin faydaları saymakla bitmiyor. Yüzyıllardır kullanılan bu yöntem sayesinde vücut hızla toksin atar. Fakat tuzlu banyonun tek faydası bu değil. İşte yüzyıllardır şifa yöntemi olarak kullanılan tuzun cilde faydaları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ciltte kalıcı kirler, sivilceler, stres, sinir, tüyler ve bitmek bilmeyen diğer sorunlar... Peki, tüm bu cilt sorunlarına tuzlu banyonun şifa olduğunu biliyor muydunuz?

Banyo yaparken kullanılan tuzlu su cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Yüzyıllardır kullanılan bu yöntem sayesinde vücut hızla toksin atar. Cilt hücrelerin bariyerini kirden arındıran tuzlu su yöntemi genellikle hamam ortamlarında tercih edilir. Alternatif tıbbın gözde yöntemlerinden biri olan tuzlu suyla banyo yapma, vücuda canlı ve parlak bir cilt bırakır.

TUZLU BANYONUN CİLDE FAYDALARI

Sivilce ve akne oluşumunun önüne geçer. Tüylerin çıkış köklerini zayıflatır. Hem temizler hem yok eder.

Cildin yüzeyin de birikmiş kir gözeneklere yerleşir. Kalıcı olan bu kirden hızla kurtulmak güçlü bir antioksidan gerektirir. Tuz antioksidan bakımından doğada bulunan en güçlü mineraldir.

Selülit ve baş belası çatlaklar özellikle kilo alıp vermede ciltte adeta kalıcı kalırlar. Ancak düzenli bir şekilde banyo yaparken kullanılan tuzlu su bu sağlık sorunlarını en aza indirir. Cilt yüzeyindeki ölü hücreleri adeta diriltir.

Banyo yaparken kullanılan tuzlu su sadece cildi değil aynı zamanda iltihaplı romatizmaya da fayda sağlar. Diz kapaklarında sıklıkla görülen iltihaplı romatizmanın olumsuz etkilerini azaltır. Kemik ve kasları hareketlendirir.

Çok kas ve kemik ağrınız varsa bir küvet dolusu sıcak suyun içine bir koca dolusu himayala ya da epsom tuzu dökün 20 dakika bekleyin.

Tuzlu suda yıkanırken banyoda aldığınız nefes burun deliklerinizin içinden geçer. Sinüs kanallarını temizleyen tuzlu su, sümük ve balgamla birikmiş mukozu atar.

Tuzlu suyla yaptığınız masaj ve kese sinir hücrelerini artırarak günün yorgunluğunu ve stresini atmanızı sağlar.

BİR UZMANA BAŞVURUN!

Hamileler içinde tuzlu su fayda sağlar. Ancak 8. Ve 9. Ay evresinde doğumu kolay geçmesi için tuzlu suyla yıkanabilirsiniz.

Tuzlu su saçların yıpranmasını önler. Saç diplerindeki hücreleri güçlendirerek dökülmeyi engeller. Öte yandan kepek sorununu ortadan kaldırır.

BANYO YAPARKEN HANGİ TUZ KULLANILMALI?

Mineral açısından en zengin tuz himayala ve epsom tuzlarıdır. Bunlarda yıkanmak yukarıda sayılan faydaları kısa sürede hissetmenizi sağlayacaktır. Öte yandan denizden çıkarılan tuzda cilde fayda sağlar. Ancak çok yüksek oranda çözelti barındırdığından kullanırken dikkat etmelisiniz.

Saçtaki kepek 4 damla yağ ile bitiyor! Saçı en hızlı uzatan yağlar