Banyo böcekleri ve kırkayak bu yüzden geliyor! O haşerelerden kurtulmak bu kadar basit...

Kırkayak ve banyo böcekleri evlere girdiklerinde birçok insanı tedirgin eder. Bu nedenle o haşerelerden kurtulmanın yöntemleri merak ediliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bazı basit yöntemler, kırkayak ve banyo böceklerinden kurtulma noktasında yardımcı olabiliyor. İşte o haşerelerden kurtulmanın yöntemleri ve eve geliş sebepleri…

Kırkayak görüntü olarak solucana benzetilebiliyor. Ancak ayakları sayesinde solucan olmadığı anlaşılabiliyor. Ayrıca evlerde bir anda ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle söz konusu haşere, pek çok insanda tedirginlik hissi oluşturabiliyor.

Banyo böcekleri; gümüşçün, nem ve gümüş böceği olarak da biliniyor. Ayrıca bu haşere, gri ve parlak gövdesi ile evlerde özellikle banyolarda görülebiliyor. Öte yandan aniden ortaya çıkabilen bu haşere de insanlarda tedirginlik hissi oluşturabiliyor.

Kırkayak ve banyo böceklerinin insanlarda tedirginlik hissi oluşturması, o haşerelerden kurtulmanın yöntemlerini de merak ettirebiliyor. Ancak bu noktada o haşerelerin neden evlere geldiklerinin de bilinmesi öneriliyor.

O HAŞERELER BU YÜZDEN GELİYOR

Evlerdeki nemli ve ıslak bölgeler, banyo böceklerinin gelmesine neden olabiliyor. Bu nedenle evdeki nemli ve ıslak bölgelerin kuru ve temiz tutulması öneriliyor.

Evlerde rutubet bulunması, kırkayakların gelmesine sebep olabilir. Çünkü rutubetli ortamlarda yaşayabilen kırkayak, genellikle bahçedeki yaprak ve taş yığıntılarının arasında görülse de, rutubetli evlere de girebilir. Bu noktada evdeki nemli bölgelerin kurutulması ve o bölgelerdeki duvarlarda çatlak ve delik gibi alanlar bulunuyorsa kapatılması öneriliyor.

BANYO BÖCEKLERİ VE KIRKAYAKTAN KURTULMANIN BASİT YOLLARI

Kırkayak ve banyo böceklerinden kurtulmanın çeşitli yöntemleri bulunuyor. Ayrıca bu yöntemlerden bazıları kimyasal olarak gündeme gelirken, ötekileri doğal olarak ön plana çıkabiliyor. Nitekim, ''o haşerelerden kurtulmak bu kadar basitmiş'' bile dedirtebilen doğal yöntemlerden birkaçı aşağıda yer alıyor.

Banyo böceklerinin salatalık kokusundan hoşlanmadıkları söyleniyor. Bu nedenle o haşerelerin görülebileceği yerlere salatalık kabuklarının bırakılması, banyo böceklerini evlerden uzaklaştırma konusunda faydalı olabilir.

Nane ve nane gibi keskin kokulu uçucu yağlar, kırkayakları evden gönderme konusunda faydalı olabiliyor. Bu yöntemde kırkayakların görülebileceği yerlere nane ve nane gibi keskin kokulu uçucu yağlar püskürtülür. Bu sayede basit bir şekilde onlardan kurtulmak mümkün olabilir. Öte yandan bu yöntem banyo böceklerini uzaklaştırma konusunda da faydalı olabilir.

Not: Söz konusu haşerelerden kurtulmak için ilaçlama yöntemi de tercih edilebilir. Ancak bu yöntemde bir uzman desteğinin alınması önerilir.

Sebebi ortaya çıktı: Hamam böcekleri buna geliyor! O haşerelerden kurtulmanın yolu