Bamya tarifi! Bamya yemeği nasıl yapılır?

Bahçesindeki yaz bamyalarını değerlendirmek isteyenler, “Bamya nasıl yapılır?” sorusunun cevabını araştırıyor. Bamya aslında çok pratik bir sebze, ama pişirirken birkaç püf noktaya dikkat edilmezse kolayca lapa haline ya da jel gibi bir kıvama gelebiliyor. İşte en kolay bamya tarifi ve malzemeleri…

AZİME KAHYA

Bamya yemeği tarifi merak ediliyor. Peki, bamya nasıl yapılır? Bamya yemeğinde herkesin en büyük hatası bamyayı pişirirken jel kıvamına getirmek. Bunun için limondan faydalanabilirsiniz. İşte nefis bamya tarifi ve malzemeleri...

BAMYA YEMEĞİNİN PÜF NOKTALARI

Ayıklarken bamyayı ortasından kesme; sadece uç kısmını konik şekilde al ki jel kıvamına gelmesin.

Limon suyu bamyayı hem korur hem de o yapışkan dokuyu engeller.

Çok karıştırmayın; tahta kaşıkla bile olsa sık sık karıştırmak bamyanın dokusunu bozar.

Pişirme süresini uzatma; çok pişerse lapa olur.

İsteğe göre içine birkaç dilim yeşil biber veya biraz et/sucuk ekleyebilirsin.

EN KOLAY BAMYA TARİFİ MALZEMELER

500 g taze bamya

1 adet orta boy soğan

2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı)

2 adet domates (veya 1 yemek kaşığı domates salçası)

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 limonun suyu

1 su bardağı sıcak su

Tuz, karabiber

İsteyenler etli de yapabilir

BAMYA TARİFİ

Bamyaları güzelce yıkayın, saplarını konik şekilde (uç kısmını delmeden) ayıklayın.

Ayıkladıktan sonra üzerine limon suyu gezdirin, böylece jel gibi olmaz.

Tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavur.

Domates rendesini (veya salçayı) ekleyin, birkaç dakika pişirin.

Bamyaları tencereye alın, karıştırmadan hafifçe sallayın. (Bamya çok karıştırılırsa yapışkan olur)

Sıcak suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerine limon suyunun kalanını dökün. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20–25 dakika pişirin.