HİLAL ÇAKIR
Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek pratik bir tarif arıyorsanız, mayasız pişi tam size göre olabilir. Hem lezzetli hem de oldukça hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu pişi, sadece 15 dakikada sofranızda olacak. Üstelik yağ çekmeden piştiği için çok daha hafif ve sağlıklı. Dışının çıtır, içinin ise balon gibi yumuşacık olması bu tarifi kahvaltılarınızın vazgeçilmezi yapacak.
Hamurun kıvamı ve kullanılan malzemeler, pişilerin dışının çıtır, içinin ise yumuşacık olmasını sağlar. Böylece hem sağlıklı hem de hafif bir kahvaltı alternatifi elde edersiniz. Hem hızlı hem de pratik, işte mayasız pişi tarifiniz!
Malzemeler
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Mayasız pişi yapılışı
İlk olarak derin bir kaba un, tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyin.
Üzerine suyu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini kapatarak 5 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın ve biraz açın.
Sıvı yağı derin bir tavada ısıtın ve hamurları tek tek kızartın. Pişilerinizin balon gibi kabardığını göreceksiniz!
Yağ çekmeden pişen bu mayasız pişileri sıcak servis edin ve kahvaltınıza lezzet katın.
Afiyet olsun!