Balla karıştırınca öksürük, çiğnenince mide ilacı oluyor! Asyalıların öksürük ilacı

Asya ve Afrika'daki yüzyıllık şifa ilaçları günümüzde de işe yarıyor. Bunlardan biri de akgünlük sakızı. Ülkemizde de kullanılan akgünlük sakızı mide, öksürük, unutkanlık gibi en çok şikâyet edilen sağlık sorunlarına merhem oluyor. Akgünlük sakızı balla tüketilince öksürüğe, çiğnenince mideye ve unutkanlığa şifa oluyor. İşte Asyalıların öksürük ilacı olan akgünlük sakızının faydaları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Öksürük ve mide ilacı en çok araştırılan ilaçların başında geliyor. Hatta son yıllarda ballı öksürük ilaçları çok popüler. Peki, Asyalı ve Afrikalıların öksürük için akgünlük sakızını çiğnediğini duydunuz mu? Afrika ve Asya'da yüzyıllık şifa olarak bilinen akgünlük bitkisi ülkemizde de kullanılıyor. Sakızı ya da bitki şeklinde aktarlarda satılıyor.

AKGÜNLÜK BİTKİSİ NASIL BİR ŞEY?

Akgünlük Afrika ve Hindistan'da yetişen bir ağaçtır. Ağaç kabukları çizilerek sütü alınır. Kuruyunca günlük sakızı elde edilir.

AKGÜNLÜK SAKIZININ FAYDALARI

Mide ülseri: Akgünlük günlük öğütülüp balla macun yapılıp aç karnına birer çay kaşığı yenmeye devam edilir.

Gastrit: Günlük öğütülüp balla macun yapılıp aç karnına birer çay kaşığı yenmeye devam edilir.

Öksürük: Günlük, çamsakızı öğütülüp balla macun yapılarak yenmeye devam edilir. Günlük çiğnenmeye devam edilir. Günlük manganla ( ateşe) atılıp buharı teneffüs (tütsülenir) edilir.

Nefes Darlığı: Günlük, sinir otuyla öğütülüp balla macun yapılarak yenmeye devam edilir. Günlük çiğnenmeye devam edilir. Günlükle tütsülenir.

Ses Kısıklığı: Günlük çiğnenmeye devam edilir, günlük tütsüsü yapılır. Havuç ile pişirilip yedirilir.

Unutkanlık: Günlük kuru üzümle beraber çiğnenip yenmeye devam edilir. Günde 21 adet kuru üzüm, 3-5 adet günlük.

Yara: Günlük toz yapılıp yaralara ve iltihaplı yerlere ekilir.

Kekemelik: Günlük sakızı çiğnenmeye devam edilir.

İltihap: Günlük toz yapılıp yaralara ve iltihaplı yerlere ekilir.

Çocuklarınıza mutlaka kuru üzümle günlük çiğnediğinizde zihin açar unutkanlığı önler. Hamileler ya da herhangi bir hastalığı olanlar mutlaka doktoruna danışmalıdır.