Balıkesir'in meşhur sura yemeği tarifi

Özel günlerde yapılan sura yemeği, kuzu etiyle yapılan iç pilav malzemeli bir yemektir. Balıkesir'de meşhur olan sura yemeği tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Sura tarifi merak ediliyor. Daha çok bayramlarda ve özel günlerde yapılan sura yemeği özellikle Balıkesir yöresinde oldukça meşhur. Sura yemeği tarifi ve malzemeleri haberimizde...

SURA MALZEMELERİ NELERDİR?

1 adet kuzu veya oğlak eti ön kolu

150 gr. kuzu ciğeri,

Yarım su bardağı zeytin yağı

2 su bardağı pirinç

1 çorba kaşığı çam fıstığı

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı kuş üzümü

Yarım çay kaşığı yeni bahar

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı tarçın

2 yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı domates salçası

SURA TARİFİ

Sura tarifi Kurban bayramlarında yapılan ve özel günlerde tercih edilen lezzetli bir yemektir.

Sura yemeği için önce soğanı minik minik doğrayın. Kuzu etini de kuşbaşı doğrayın. Zeytinyağının tencerede kızdırın. Soğan, dolmalık fıstık ve pirinçleri yağda kavurun. Etleri de ekleyin.

3 su bardağı kadar sıcak su ekleyip pilavınızı pişirin. Pilav dinlenip ılınınca kuzunun kolunu kaburga tarafından bıçakla açın. İçine iç pilavı doldurun. İğne iplikle etin açık kalan kısmını dikin. Salçayı suyla açıp etin üzerine fırçayla sürün. Eti tepsiye alıp etrafına ılık su dökün ve et iyice pişene kadar fırınlayın. Sura yemeği hazır. Afiyet olsun... Özellikle Havran Büyükdere ve civarında toprak fırınlarda fırın ağzı çamurla sıvanarak pişirilir. Afiyet olsun...