Balık tüketmek endişesiz oluyor: Boğazında kılçık kalanlar dikkat! Meğer çözümü bu kadar basitmiş

Balık birçok insan tarafından hem sağlıklı hem de lezzetli olduğu için tüketilebiliyor. Ancak kılçık pek çok insanı tedirgin edebiliyor. Öte yandan balıktaki kılçık boğaza takıldıysa, bazı basit çözüm yöntemleri ile bu problem giderilebiliyor. İşte detaylar…

Balık tüketimi sağlık açısından tavsiye edilebiliyor. Ayrıca lezzetli olması da balığın tüketimini kolaylaştırabiliyor. Ancak kılçık pek çok insanı tedirgin edebiliyor. Çünkü boğazda kalan kılçık, yumru hissinin oluşmasına sebebiyet verebilir. Bunun yanı sıra ciddi durumlarda; tükürükte kan, nefes almakta güçlük ve yutkunmada zorluk oluşturabilir. Bu noktada kılçık güvenli bir şekilde çıkartılamıyorsa, mutlaka uzman bir doktora da başvurulması gerekiyor.

BALIK TÜKETMEK ENDİŞESİZ OLUYOR: BOĞAZINDA KILÇIK KALANLAR DİKKAT

Birçok insanı tedirgin edebilen kılçık, ciddi olmayan durumlarda kolayca çıkartılabiliyor. Ayrıca bazı yöntemler sayesinde, ''meğer çözümü bu kadar basitmiş'' bile denilebiliyor. Bu nedenle balık tüketmek, ciddi olmayan kılçık tıkanmalarında endişesiz olabiliyor.

Boğazında balık kılçığı kalanların tercih edebileceği bazı çözüm yöntemleri bulunuyor. Ayrıca söz konusu yöntemlerden bazıları şu şekilde, ıslatılmış ekmek tüketmek ve muz tüketmek.

Islatılmış Ekmek Tüketmek: Balık kılçığı, sütle ıslatılan bir parça ekmekle çıkartılabilir. Bu yöntem için bir parça ekmek sütle ıslatılır ve bütün olarak yutulacak biçimde küçük bir top şekline getirilir. Ardından yutulan ekmek, balık kılçığını ekmeğe yapışarak mideye itebilir. Bu sayede kılçık problemi ciddi olmayan durumlarda çözülebilir.

Muz Tüketmek: Balık kılçığı boğaza takıldıysa, muz tüketerek çıkartmak mümkün olabiliyor. Çünkü yumuşak dokudaki muz, çiğnenerek yutulduğunda balık kılçığını mideye itebilir. Devamında ise mide asidi tarafından çözülebilir. Bu nedenle ciddi olmayan durumlarda, boğazında kılçık kalanların muz yöntemine de dikkat etmeleri tavsiye ediliyor.

Not: Yukarıdaki yöntemler ciddi olmayan durumlardaki küçük kılçıkları çıkartmakta faydalı olabilir. Öte yandan büyük kılçıklar takıldıysa ve zarar veriyorsa, mutlaka uzman bir doktordan yardım alınması tavsiye ediliyor.