AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Fırında levrek tarifi Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü oldu. Levrek tarifinin birçok çeşidi olabilir. Şef Rafet İnce'nin önerisiyle bezelye, soğan, kuru üzüm, brokoli, karnabahar ve sarımsak gibi faydalı besinlerle hazırlanan levrek tarifini adım adım anlattık.
"Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız fırında levrek yapmaya ne dersiniz? Fırında levrek tarifini sebzeleri soteleyerek hazırlayabilirsiniz. İşte Benim Yemeğim fırında levrek tarifi ve malzemeleri...
FIRINDA LEVREK MALZEMELER
1 adet levrek
15 adet arpacık soğan
5 adet çeri domates
2 yemek kaşığı bezelye
2 yemek kaşığı kuru üzüm
5 dal brokoli
5 dal karnabahar
1 adet limon
1 adet defne yaprağı
1 diş sarımsak
Tuz ve karabiber
Üzeri için:
Yarım demet maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
FIRINDA LEVREĞİN YAPILIŞI
Fırında levrek tarifi için önce arpacık soğanları zeytinyağında karamelize ettikten sonra ince ince doğradığımız sarımsağı tavaya ekliyoruz. Dal şeklinde ayırdığımız karnabahar ve brokolileri ilave ediyoruz. Bezelye ekleyip soteliyoruz. Sebzelere kuru üzüm, defne yaprağı çeri domates, tuz ve karabiber ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
Balığın pullarını ayıklayıp içini temizledikten sonra balığı fileto haline getiriyoruz. Filetonun üzerine çizik attıktan sonra tuz karabiber ve zeytinyağı ekleyip fırçayla eşit bir şekilde dağıtıyoruz.
Fırın kabına sotelediğimiz sebzeleri ve levreği yerleştirdikten sonra dilimlediğimiz limonu balığın üstüne koyuyoruz. Fırında 10 dakika pişiriyoruz.
YEŞİL YAĞIN YAPILIŞI
Maydanoz, zeytinyağı ve tuzu blenderda çekip sos haline getirdikten sonra süzgeçten geçiriyoruz. Sebzelerin üzerine balığı yerleştiriyoruz ve hazırladığımız yeşil yağı üzerine gezdiriyoruz. Günün menüsü hazır. Afiyet olsun...