Balık her ne kadar sevilerek tüketilse de pişerken yaydığı koku pek çok insan tarafından sevilmiyor. Bu nedenle balık pişirenler, koku oluşumunu önleyen yöntemleri de araştırabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilebilecek bazı yöntemler koku oluşumunu önleyebiliyor.
Balık hem lezzetli hem de sağlıklı olarak gündeme geliyor. Ancak pişirme esnasında yaydığı koku rahatsız edici olabiliyor. Bu nedenle balık kokusunu önleyebilen yöntemler de birçok kişi tarafından araştırılıyor. Ayrıca balık kokusunu önleme konusunda tercih edilebilecek bazı yöntemler de bulunuyor.
Balık kokusunu önlemede tercih edilebilecek yöntemler pratik bir şekilde uygulanabiliyor. Nitekim söz konusu yöntemlerden bazıları şu şekilde;
Balık kokusunun önlenebilmesi için ocağın diğer gözünde elma sirkesi ve su kaynatılır. Bu sayede balık kokusu önlenebilir.
Balığın piştiği ortamda kokulu mum yakılırsa, balığın kokusu önlenebilir.
Ocakta limon kabuğu kaynatılırsa, balık kokusu önlenebilir.