Balık pişirenler dikkat: Bu yöntemler kokuyu önleyebiliyor...

Balık, sağlıklı ve lezzetli olduğu düşüncesiyle birçok insan tarafından sevilerek tüketiliyor. Ancak balık kokusundan rahatsız olan insanlar da bulunuyor. Öte yandan bu konuda tercih edilecek bazı yöntemler, kokuyu önlemeye yardımcı olabiliyor. İşte detaylar…

Balık, Türkiye'deki birçok insan tarafından tüketilebiliyor. Çünkü sağlık açısından faydalı olarak tavsiye edilen bu besin, lezzetli olarak da ön plana çıkabiliyor. Ancak evde balık pişiren bazı insanlar, kokusundan rahatsızlık duyabiliyor. Bu nedenle balık kokusunu önleyebilen yöntemler de araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, balık kokusunu önleme konusunda faydalı olabiliyor.

BALIK KOKUSUNU ÖNLEYEBİLEN YÖNTEMLER

Balık kokusundan rahatsız olan bazı insanlar, evde pişirmek istemiyor. Çünkü yaydığı kokudan rahatsız olabiliyorlar. Bu nedenle balık kokusunu önlemeye yardımcı olacak yöntemler de araştırılabiliyor. Ayrıca bu konuda tercih edilecek birçok farklı yöntem bulunuyor. Ancak bazı yöntemler uğraştırıcı olurken, bazı yöntemler pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Öte yandan pratik yöntemlerden bazıları aşağıda yer alıyor.

Balık kokusu, elma sirkeli su ile önlenebiliyor. Bu yöntemde ocağın diğer bölmesinde elma sirkeli su kaynatılır. Öte yandan ocağın diğer gözünde limon kabuğu kaynatılması ve karbonatlı su kaynatılması da faydalı olabiliyor.

Kokulu mum yakılması, balığın kokusunu bastırabilir.