AZİME KAHYA
Balık pişirdikten sonra lezzetini unutturan tek şey mutfak dolaplarındaki yağ lekeleri. Temizlik uzmanları bunun için sirkeli su öneriyor.
MUTFAK DOLAPLARINI TEMİZLEYEN ÖNERİLER
Sıcak sirkeli su + bulaşık deterjanı
Bir sprey şişesine yarım su bardağı beyaz sirke koyun
Üzerine ılık su ve 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı ekleyin
Karışımı dolapların üzerine sıkıp 2-3 dakika bekleyin
Mikrofiber bir bezle silerek bütün yağları toplayın
Sirke, yağı sökerken balık kokusunu da nötralize ediyor.
Karbonat + Sıcak su: Yoğun yağ lekelerine
Limon kabuğu: Hem temizler hem taze koku bırakır
Az miktarda zeytinyağı: Ahşap dolaplarda parlatıcı görevi görür
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Ahşap dolaplarda çok su kullanmayın
Aşındırıcı sünger kullanmaktan kaçının
Silme sonrası dolapları kurulayın
Balık pişirirken aspiratörü mutlaka çalıştırın
KOKUYU ANINDA YOK EDEN TARİF
Küçük bir cezveye su, tarçın ve defne yaprağı koyup 15 dk. kaynatın. Mutfakta balık yerine mis gibi baharat kokusu kalır