Balık pişirdikten sonra mutfak dolaplarını temizlemenin sırrı! Sirkeyle karıştırın ve silin

Balık pişirdikten sonra mutfakta en çok şikâyet edilen şey, dolapların üzerinde oluşan yağ tabakası ve kalıcı koku… Uzman temizlikçiler, bu sorundan hızla kurtulmanın evdeki basit malzemelerle mümkün olduğunu söylüyor. İşte balıktan sonra mutfak dolaplarındaki yağları çözen püf noktalar…

AZİME KAHYA

Balık pişirdikten sonra lezzetini unutturan tek şey mutfak dolaplarındaki yağ lekeleri. Temizlik uzmanları bunun için sirkeli su öneriyor.

MUTFAK DOLAPLARINI TEMİZLEYEN ÖNERİLER

Sıcak sirkeli su + bulaşık deterjanı

Bir sprey şişesine yarım su bardağı beyaz sirke koyun

Üzerine ılık su ve 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı ekleyin

Karışımı dolapların üzerine sıkıp 2-3 dakika bekleyin

Mikrofiber bir bezle silerek bütün yağları toplayın

Sirke, yağı sökerken balık kokusunu da nötralize ediyor.

Karbonat + Sıcak su: Yoğun yağ lekelerine

Limon kabuğu: Hem temizler hem taze koku bırakır

Az miktarda zeytinyağı: Ahşap dolaplarda parlatıcı görevi görür

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ahşap dolaplarda çok su kullanmayın

Aşındırıcı sünger kullanmaktan kaçının

Silme sonrası dolapları kurulayın

Balık pişirirken aspiratörü mutlaka çalıştırın

KOKUYU ANINDA YOK EDEN TARİF

Küçük bir cezveye su, tarçın ve defne yaprağı koyup 15 dk. kaynatın. Mutfakta balık yerine mis gibi baharat kokusu kalır

Şekerden daha zehirli! Hamburgerde, tatlılarda, her şeyde var! Tat alma bağımlılığının adı