Balık pişen fırın nasıl temizlenir? İşte en pratik fırın temizliği! Balık kokusundan eser kalmıyor

Hafta sonu genelde birçok kişi fırında balık pişirir. Lezzetli olmasına lezzetli ama balık pişirilen fırını temizlemek tam olarak işkence. Fakat birkaç pratik yöntemle fırındaki hem kokulardan hem de yağlardan kurtulabilirsiniz. İşte fırındaki balık izlerini silen temizlik yöntemleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Balık pişen fırından balık kokusunu çıkarmak oldukça yorucudur. Bu yüzden balık pişen fırın temizliği pratik yöntemler bilmeyi gerektirir. Balık kokusu yüzünden fırında balık pişirmiyorsanız fikrinizi değiştirecek önerileri mutlaka okuyun. Omega-3 zengini olan bu güzel besinin lezzetinden temizlik yüzünden mahrum kalmayın. İşte balık pişen fırının temizliği konusunda püf noktalar...

BALIK PİŞEN FIRIN NASIL TEMİZLENİR?

1. Yağ çözücü: Fırınlar için özel olan yağ temizleyicisini fırına sıkın. Birkaç dakika bekleyin ve temizleyin. Eldiven kullanmayı unutmayın.

2. Kabartma tozu ve sirke ile temizleme: Kabartma tozu ve sirke karışımıyla da fırını temizleyebilirsiniz. İkisini karıştırın ve biraz su ilave edin. Ardından bir bez yardımıyla fırını silin. Kuruduktan sonra fırınınıza tepsileri geri koyabilirsiniz.

2. Tuz: Fırın temizliğinde tuz da önemli bir leke çıkarıcıdır. Leke üzerine tuz dökün ve biraz da ıslatın. Ardından lekeyi bez yardımıyla silin.

Eyeliner çekmenin pratik yöntemleri! Meğer bu kadar basitmiş