Balık kokusunu yok etmek meğerse bu kadar kolaymış! Suya biraz ekleyin vakum gibi kokuyu çeksin

Balık yemek çok keyifli ve sofralarımızın vazgeçilmezidir. Ancak balık tüketmek ev içinde kalıcı ağır bir kokuya sebebiyet verebilir. Balık kokusunu önlemek ise pratik ve doğal yöntemlerle artık çok kolay. Kimyasala ihtiyaç duymadan doğal yöntemlerle artık hem afiyetle balığınızı yiyebilecek hem de evinizi misler gibi kokutabileceksiniz. Meğerse bu kadar kolaymış diyeceğiniz balık kokusunu vakum gibi çeken pratik yöntemler…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Balık birçok kişinin sevdiği bir yemek olarak bilinir. Ancak balık yedikten sonra evde kalan koku rahatsız edici olabilir.

BALIK KOKUSUNA DOĞAL YÖNTEMLER

Balık pişirdikten sonra mutfakta kalan ağır kokudan doğal yöntemler ile kurtulmak artık mümkün. Doğal malzemelerle hazırlanan pratik çözümler, evdeki balık kokusunu etkili bir şekilde giderir. Balık pişirdikten sonra mutfağınızın ferah ve temiz kokusunu geri kazanmak için belirteceğimiz yöntemleri deneyebilirsiniz.

PRATİK ÇÖZÜMLER

Mutfakta balık pişirmek lezzetli sonuçlar sunsa da özellikle balık kokusu uzun süre kalıcı olabilir ve rahatsızlık verebilir. Bu kokuyu gidermek için doğal yöntemler oldukça etkili olabilir ve kimyasal çözümler kullanmaya gerek kalmadan mutfağınızı temiz ve ferah tutabilirsiniz.

BALIK KOKUSUNU VAKUM GİBİ ÇEKİYOR

Balık pişirmekte yemekte oldukça keyiflidir. Ancak pişirdikten sonra evde kalan balık kokusu rahatsızlık verebiliyor. Kimyasal maddeler kullanmadan evinizden balık kokusunu vakum gibi çekebilirsiniz. Balık kokusunu gidermek için doğal yöntemler oldukça etkili olabilir. İşte birbirinden etkili balık kokusunu yok eden pratik yöntemler...

LİMON DİLİMLERİ, DEFNE VE TARÇIN BALIK KOKUSUNA BİREBİR

Ocağınızda bir gözünde balık pişirirken diğer gözünde de bir tencereye su koyarak içine limon dilimleri, defne yaprağı ve tarçın kaynatmak etkili olabilir. Hazırladığınız karışım, balık kokusunu vakum gibi çekerek mutfağa hoş bir koku yayar.

TEZGAHA KARBONAT SERPİN

Balık kokusuna karbonat oldukça etkili olabiliyor. Mutfakta karbonat kullanıldığında kokuları hızlıca emer ve ortamı ferahlatır. Balık pişirdikten sonra, temas edilen alanlara karbonat serpip beklemek işe yarayabilir.

KAHVE ÇEKİRDEĞİNDEN YARDIM ALIN

Kahve çekirdeği çevredeki ağır kokuları çekme konusunda birebir çözümlerden bir tanesi olabilir. Balık pişirdikten sonra küçük kaselere kahve çekirdeği koyarak çeşitli yerlere yerleştirin. Böylece evde balık kokusu değil, kahve kokusu kalır.

BİR TUTAM NANE YA DA FESLEĞEN

Balık pişirdikten sonra eğer kokudan rahatsız oluyorsanız nane ve fesleğenden yardım alabilirsiniz. Nane ve fesleğen hem çevreye ferah bir koku yayar hem de balık kokusunu anında çeker. Bu bitkiler ayrıca doğal bir hava temizleyicisi işlevi görür.