AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Balık birçok kişinin sevdiği bir yemek olarak bilinir. Ancak balık yedikten sonra evde kalan koku rahatsız edici olabilir.
Balık pişirdikten sonra mutfakta kalan ağır kokudan doğal yöntemler ile kurtulmak artık mümkün. Doğal malzemelerle hazırlanan pratik çözümler, evdeki balık kokusunu etkili bir şekilde giderir. Balık pişirdikten sonra mutfağınızın ferah ve temiz kokusunu geri kazanmak için belirteceğimiz yöntemleri deneyebilirsiniz.
Mutfakta balık pişirmek lezzetli sonuçlar sunsa da özellikle balık kokusu uzun süre kalıcı olabilir ve rahatsızlık verebilir. Bu kokuyu gidermek için doğal yöntemler oldukça etkili olabilir ve kimyasal çözümler kullanmaya gerek kalmadan mutfağınızı temiz ve ferah tutabilirsiniz.
Balık pişirmekte yemekte oldukça keyiflidir. Ancak pişirdikten sonra evde kalan balık kokusu rahatsızlık verebiliyor. Kimyasal maddeler kullanmadan evinizden balık kokusunu vakum gibi çekebilirsiniz. Balık kokusunu gidermek için doğal yöntemler oldukça etkili olabilir. İşte birbirinden etkili balık kokusunu yok eden pratik yöntemler...
Ocağınızda bir gözünde balık pişirirken diğer gözünde de bir tencereye su koyarak içine limon dilimleri, defne yaprağı ve tarçın kaynatmak etkili olabilir. Hazırladığınız karışım, balık kokusunu vakum gibi çekerek mutfağa hoş bir koku yayar.
Balık kokusuna karbonat oldukça etkili olabiliyor. Mutfakta karbonat kullanıldığında kokuları hızlıca emer ve ortamı ferahlatır. Balık pişirdikten sonra, temas edilen alanlara karbonat serpip beklemek işe yarayabilir.
Kahve çekirdeği çevredeki ağır kokuları çekme konusunda birebir çözümlerden bir tanesi olabilir. Balık pişirdikten sonra küçük kaselere kahve çekirdeği koyarak çeşitli yerlere yerleştirin. Böylece evde balık kokusu değil, kahve kokusu kalır.
Balık pişirdikten sonra eğer kokudan rahatsız oluyorsanız nane ve fesleğenden yardım alabilirsiniz. Nane ve fesleğen hem çevreye ferah bir koku yayar hem de balık kokusunu anında çeker. Bu bitkiler ayrıca doğal bir hava temizleyicisi işlevi görür.