Balık evde pişirilirken rahatsız edici bir koku yayabilir. Kimi zaman aspiratörü kullanmak ya da pencereleri açmak bu kokunun giderilmesinde yetersiz kalabilir. Özellikle balığın kızgın yağda pişirilmesi perdelerden koltuklara kadar her yere balık kokusunu yayabilir. Söz konusu balık kokusunu önleyebilmek için de bazı yöntemler kullanılabiliyor.
BALIK KOKUSUNU ÖNLEYEN YÖNTEMLER
Hem lezzetli hem de sağlıklı olan balık, istenmeyecek kokuya da neden olabiliyor. İşte balık kokusunu önleyebilmek için tercih edilebilecek bazı yöntemler;
Balık kokusunu önleyebilmek için ocağın diğer tarafında elma sirkesi ve su karışımı kaynatılabilir. Balığı pişirirken kokulu bir mum yakılması faydalı olabilir. Balık kokusunu önleyebilmek için ocak üzerinde limon kabuğu kaynatılabilir. Bir tencerede su ve çubuk vanilya kaynatılabilir. Bu karışım balık kokusunu önleyebilmede yardımcı olabilir. Karbonatlı su karışımı da balığın kokusunu emerek yayılmasını önleyebilir. Bu nedenle ocağın diğer bir gözünde karbonatlı su karışımı kaynatılabilir. ELLERE SİNEN KOKUNUN ÇIKARTILMASI
Balığı pişirirken ya da tükettikten sonra ellere koku sinebilir. Elleri sabunlamak sinen kokuyu çıkartmakta kimi zaman başarılı olmayabilir. Ellere sinen balık kokusunu önleyebilmek şu yöntemler faydalı olabilir;
Balığı temizlemeye başlamadan önce bir limon ikiye bölünür. Akabinde bölünen limon, kabukları ile beraber ellere sürülerek ovuşturulur. Balığı tükettikten sonra eller elma sirkesi ile ovalanabilir.