KADİR TEKİN
Balık protein ve omega-3 kaynağı olarak birçok kişinin sofrasında yer alır. Sodyum, potasyum ve A vitaminini içeren balıklar her ne kadar sağlıklı olsalar da yanlış besinle tüketildiklerinde sindirim ve bağırsak sağlığını bozabilir.
Hastalıklara karşı kalkan görevi gören balığı tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunuyor. Peki, balığın yanında asla tüketilmemesi gereken besinler neler? İşte detaylar...
Balık yerken veyahut hemen ardından süt ve süt ürünleri tüketmek hassas bünyelerde sindirim sorunlarına yol açabilir. Balığın içeriğindeki bazı maddeler ile süt ürünlerinin birleşimi mide bulantısı ve alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Ayrıca bayat balıkla süt ürünlerinin bir arada tüketilmesi zehirlenmeye yol açabilir.
Asit oranı yüksek meyveler, balığın sindirilme sürecini zorlaştırır. Bu durumda da hem mide yanması hem de bağırsak problemleri olabilir. Balığın üzerine turunçgil sıkmak bir sakınca oluşturmazken, sofrada balığın yanında bu meyvelerin tüketilmesi önerilmez.
Sofrada aynı anda birden fazla deniz ürünün tüketilmesi bünyesi hassas kişilerde mide bulantısı ve kusma yapabilir. Bu nedenle aynı öğünde birden falza deniz ürünü tüketilmemesi tavsiye edilir.
Limon
Yeşillikler
Hafif salatalar
Zeytinyağıyla hazırlanmış sebzeler