Balığın yanında giden çorba tariflerini bir araya getirdik. Balığın yanında mercimek, tarhana ve patates çorbası sevilerek tüketiliyor.
MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 ufak patates
1 orta boy havuç
1 adet soğan
Karabiber, pul biber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sıcak su
MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
Balığın yanına giden kolay mercimek çorbası için önce tencereye sıvıyağ ekleyin. Ardından soğanı ekleyin. Hafif soteledikten sonra doğranmış patates ve havuçları da ekleyin.
Son olarak mercimeği de ekledikten sonra birkaç tur karıştırın ve sıcak suyu ekleyin. Kaynayınca tuzunu ve baharatları da ekleyin. Patates ve havuçlar iyice ezilince blenderden geçirin. Bir tur daha kaynattıktan sonra çorbanız hazır.
TARHANA ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
3 yemek kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI
1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.
PATATES ÇORBASI MALZEMELER
4 adet patates
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
6,5 su bardağı et suyu
Karabiber
Pul biber
Tuz
PATATES ÇORBASI TARİFİ
Zerdeçallı patates çorbası tarifi için önce tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın. Yemeklik doğranan soğanları kavurun.
Patatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Unu da ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
Suyunu ilave edin. Arada bir karıştırıp, patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Patatesler ezilmeye başlayınca blenderden geçirin.
Kıvama göre suyunu da ekleyin. Sütü de ilave ettikten sonra tekrar ocağa alın. Kaynamaya başlayınca tuzunu ve baharatlarını ekleyin ve 5-8 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın. Dere otu veya maydanozla süsleyin. Çorbanız hazır. Afiyet olsun...