Kavun, altın sarısı rengi ve hoş kokusu ile dikkatleri üzerine çekebiliyor. Nitekim yaz aylarında vazgeçilmez meyvelerden biri olmayı da başarıyor. Ancak bu meyve alınırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Söz konusu noktalar sayesinde adeta baldan tatlı bir kavun seçmek mümkün olabiliyor.
KAVUN SEÇMENİN PÜF NOKTALARI
Kavun seçmenin bazı püf noktaları bulunuyor. Söz konusu noktalara dikkat edenler, tatlı bir meyve tüketebiliyor. İşte kavun seçme işlemi esnasında dikkat edilmesi gereken yöntemler şu şekilde;
Kavun seçme işlemi esnasında, kabuğunun sertliğine dikkat edilmesi gerekir. Sert kabuk olgunlaşmadığına işaret edebilir. Kavun seçme işleminde, meyvenin dibine de bakılması gerekir. Meyvenin dibine dokunduğunuzda eğer yumuşaksa olgunlaşmış olabilir. Ayrıca içinin tatlı olduğunun da göstergesi olabilir. Kavun ağırlaştıkça içerisindeki şeker oranı da artabilir. Bu nedenle boyutuna kıyasla daha ağır olan meyvenin seçilmesi tavsiye edilir. Bu sayede daha iyi çıkma olasılığı artacaktır. Kavun seçme işlemi esnasında, avuç içi ile meyveye vurulduğunda tiz bir ses çıkarsa henüz olgunlaşmadığı anlamına gelebilir. Bu da lezzetsiz bir karpuzun habercisi olabilir. Kavunun dibi hoş bir koku veriyorsa, meyvenin tatlı olduğu anlamına gelebilir. Kavun seçme konusunda meyvenin sapına da dikkat edilmesi gerekiyor. Nitekim meyvenin sapı çekildiğinde kolayca kopuyorsa olgunlaştığı anlamına gelebilir.