Bal kabağı ile yapılan yemek önerileri

Günlük vitamin ihtiyacınızı bal kabağı ile karşılayabilirsiniz. Bal kabağının bağışıklığı güçlendirdiğini belirten uzmanlar, bal kabağı ile yapılan yemekleri anlattı.

DHA

Bal kabağının faydaları saymakla bitmiyor. Hem yemeği hem de tatlısı yapılabilen bal kabağı bağışıklığı güçlendiriyor.

DHA'ya açıklamalarda bulunan Beslenme Uzmanı Deniz Zünbülcan, koronavirüs sürecinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için bal kabağının çokça tüketilmesi gerektiğini söyledi. Zünbülcan, bal kabağı ile yapılan yemek önerilerini de paylaştı.

Özellikle koronavirüs sürecinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için bal kabağının sofralardan eksik olmamasını öneren Beslenme Uzmanı Deniz Zünbülcan, bal kabağının faydalarını şöyle anlattı:

"Bal kabağı, A vitamin bakımından çok değerli bir besin. Günde 100 gram bile yense günlük alınması gereken vitamini karşılıyor. Özellikle pandemi sürecinde bal kabağının sofralardan eksik olmaması gerekiyor. Ayrıca göz sağlığı, deri sağlığı ve üreme sağlığı için de bal kabağı oldukça faydalıdır. Ayrıca lifi çok kuvvetli olduğu için kabızlık problemi yaşayanlar bolca tüketmelidir." 

"ÇİNKO VE E VİTAMİNİ AÇISINDAN OLDUKÇA DEĞERLİ"

Bal kabağını hem yemek olarak hem de atıştırmalık olarak tüketilebileceğini söyleyen Zünbülcan, bal kabağı ile yapılan yemek önerilerini şöyle sıraladı:

"Kişiler, bal kabağını ince ince doğrayarak fırına atarak atıştırmalık olarak tüketebilirler.

Soğan ve patatesle pişirerek, yemeğini yapabilirler. Direkt rendeleyerek, yoğurdun içerisine koyarak tüketebilirler. 

Lifli kısımlarını atmayıp, peynirle karıştırarak içerisine de siyez unu koyarak köftesini yapabilirler. 

Çorbasını yapıp, tüketebilirler. 

Bal kabağının çekirdeği de çinko ve E vitamini açısından oldukça değerli. Çekirdeğinin de tüketilmesini öneriyoruz."