Bal gibi yumuşak kıvamlı bir tatlı! Un kurabiyesi tarifi

Un kurabiyesini herkes aynı kıvam ve lezzette yapamaz. Ağızda hemen dağılan kurabiye için bu tarifi mutlaka deneyin. Peki en lezzetli un kurabiyesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Hem lezzetli hem de doyurucu bir kurabiye olan un kurabiyesinin nasıl yapıldığı merak konusu. İster çayın yanına ister yolculuk öncesi yapılabilen un kurabiyesi çok pratik. İşte detaylar...

UN KURABİYESİ İÇİN MALZEMELER

1 paket tereyağı ya da margarin (yumuşak olmalı, 250 g)

1 kahve fincanı sıvı yağ

4 çorba kaşığı buğday nişastası

1 su bardağı pudra şekeri

Aldığı kadar un

Üzeri için;

Yarım su bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI

Margarin yada tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerinin 1 su bardağını yoğuruyoruz. Kalan yarım bardaklık pudra şekeri üzeri için kullanılacak.

5 dk. yoğurduktan sonra nişasta ve unu ilave ediyoruz. İyice yoğuracağız çünkü hamur parçalanacaktır.

Şekil verirken 2 adet ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp rulo şekline getirin. Sağ, sol ve üst kısmına çatalla şekil verip yan yan kesin.

Tepsiyi yağlamayın hamur zaten yağlı. Kurabiyeleri tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış fakat ılık olmalı 160 derecelik fırında 15 dk. pişirin. Yumuşak ve nemli gibi olacaktır o zamanla kıvamına gelir. 15 dakikayı geçmesin pişmesi.

Fırından çıkarınca soğusun ve ayırdığımız yarım bardaklık pudra şekerine hepsini bulayın. Kurabiyemiz hazır. Afiyet olsun :)