Bakterilere adeta zemin hazırlayan hata! Diş fırçasını böyle saklarsanız…

Diş fırçası hemen herkes tarafından kullanılıyor. Çünkü kullanımı ağız ve diş sağlığı açısından önemli görülüyor. Ancak diş fırçasının yanlış muhafaza edilmesi, bakterilere adeta zemin hazırlayabiliyor. İşte detaylar…

Diş fırçası pek çok kişi tarafından kullanılıyor. Çünkü diş etlerinin ve dişlerin temizlenmesi için faydalı görülüyor. Ancak diş fırçasının doğru şartlarda muhafaza edilmesi gerekir. Aksi takdirde bakterilere adeta zemin hazırlayabilir.

BAKTERİLERE ADETA ZEMİN HAZIRLAYAN HATA

Diş fırçası kullananların, fırçayı muhafaza ettikleri konuma dikkat etmeleri gerekir. Nitekim muhafaza etme konusunda yapılan en büyük hatalardan biri, klozete yakın bir konumda diş fırçasının saklanması olarak görülüyor. Çünkü diş fırçasını böyle saklarsanız, bakterilere adeta zemin hazırlamış olursunuz.

Bakterilere adeta zemin hazırlayan hatalar arasında, diş fırçalarını aynı yerde muhafaza etmek de bulunuyor. Çünkü diş fırçalarının başlıkları birbirine temas ettiğinde, bakteriler daha geniş bir şekilde yayılabilir.

DİŞ FIRÇASINI DOĞRU ŞARTLARDA SAKLANMALI

Diş fırçası hijyen açısından doğru şartlarda saklanmalı. Bu noktada doğru şartlarda muhafaza etmek için fırça kapaklarının kullanılması öneriliyor. Ayrıca diş fırçalarının lavabonun ve tuvaletin en az yarım metre uzağında bulundurulması tavsiye ediliyor. Bunun yanı sıra diş fırçası kapta saklanıyorsa, ters bir şekilde dik olarak konulması öneriliyor. Ek olarak yukarıdaki bakterilere adeta zemin hazırlayan hatalardan da uzak durulması tavsiye ediliyor.