AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Kesme tahtaları, mutfağımızda en sık kullandığımız eşyalardan biridir. Gıda uzmanı Adam James Pollock, kesme tahtalarına ilişkin önemli ayrıntılara dikkat çekti. Eğer kesme tahtanız böyleyse, sakın ama sakın kullanmaya devam etmeyin
Mutfağımızda kullandığımız eşyaların her biri, farklı göreve sahiptir ve bu eşyaların her biri bize önemli ölçüde kolaylık sağlar. Kesme tahtaları da bu eşyalardan biridir. Kesme tahtaları, yiyeceklerin kolayca kesilmesini sağlayan dayanıklı bir eşyadır.
Bu nedenle her yemek hazırlığında en sık kullanılan mutfak eşyalarından biridir. Fakat kesme tahtaları, bazı sinyaller verebilir. Gıda uzmanı Adam James Pollock, kesme tahtalarına ilişkin önemli bir unsura değindi.
İşte ayrıntılar...
Kesme tahtasına dikkat!
Gıda uzmanı Adam James Pollock, kesme tahtalarına ilişkin bir ayrıntı paylaştı. Mutfakta sıkça kullanılan plastik kesme tahtalarındaki yıpranmaları anlattı. Plastik kesme tahtalarında oluşan küçük ve beyaz kesiklerin risk oluşturduğunu belirtti.
Bununla birlikte bu kesme tahtalarının, salmonella ve listeria gibi bakterilerin plastik bir kesme tahtasının içinde hayatta kalma şansının daha yüksek olduğunu ve gece boyunca çoğaldığını kanıtlayan çalışmalara da değindi.
Araştırmalara göre kesme tahtasındaki kesiklerin, yiyeceklere mikroplastik saldığını buldu. Pollock aynı zamanda, plastik kesme tahtalarının bıçaklarınıza zarar verme riskinin daha fazla olduğunu ve bıçakların genellikle plastik üzerinde sürtündükten sonra köreldiğini belirtti