Arı sütü ve propolis bağışıklığı sağlam forma sokuyor. Arı sütü hastalıklarla savaşmada bağışıklığı güçlendiriyor.
Arı sütü, içerdiği mineraller, vitaminler, yağ asitleri, proteinler ve serbest amino asitler ile dikkat çeker. Sadece arı sütüne özgü doğal bir yağ asidi olan 10-hidroksi-2-dekenoik asit (10-HDA) ve doğal bir protein olan royalaktin ise antioksidan, antimikrobiyal, antikanser, yara iyileştirme, yaşlanmaya, antimutajenik, antidiyabetik ve anti inflamatuar özellikler göstermektedir.
Bağışıklığı güçlendirmek için gerekli
Arı sütünün hem gram-pozitif hem de gram-negatif bakterilere karşı antibakteriyel özellikler gösterdiği ve bu özelliğin kraliçe arıya zararlı bakterilere karşı geniş spektrumlu bir bağışıklık sağlamakta yardımcı olabileceği gösterilmiştir.
Önümüzdeki mevsim geçişlerinde, Dünya Sağlık Örgütü'nün uyarmış olduğu maymun çiçeği virüsüne ve Covid-19'un farklı varyantlarına karşı bağışıklığımızı güçlendirmek için çocuk, ergen ve yetişkinlerde sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı ham bal, arı sütü ve propolis karışımından tüketmek faydalı olacaktır.
Mantarların üzerinde de etkisi var
2016 yılında yayınlanan bir makalede; çeşitli propolis örneklerinin maya ve gram-pozitif bakterilere karşı dikkate değer antimikrobiyal etki gösterdiği bulunmuştur. Standartlaştırılmış propolis özü verilen ağız candidiasis hastalarında, nistatin ile tedavi edilenlerle karşılaştırılabilir şekilde anlamlı bir lezyon baskılanması gözlemlenmiştir.