Baklavaya 10 çeken pratik tatlı! Çikolatalı katmer tarifi

Çikolatalı katmer zahmetsiz ama lezzetli olmasıyla meşhur. Baklavadan dahi daha lezzetli olan çikolatalı katmer içerisinde yok yok. Peki çikolatalı kamer nasıl yapılır?

Tatlı krizlerine son veren çikolatalı katmer tarifi merak ediliyor. Antep fıstığıyla süslenebilen katmer içerisine toz şekerde giriyor. İşte detaylar...

Çikolatalı Katmer Tarifi İçin Malzemeler

4 adet baklava yufkası

4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

2 yemek kaşığı toz şeker

Sürülebilir çikolata

Toz Antep fıstığı

Çikolatalı Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak yufkalarımızın üzerine süreceğimiz tereyağını uygun bir tavaya alarak eritelim.

Ardından baklavalık yufkalarımızdan bir tanesini tezgaha serelim, üzerine fırça ile her yerine gelecek şekilde tereyağından sürelim.

Yufkamızı yağladıktan sonra üzerine toz Antep fıstığı serpelim, uzun kenarına sürülebilir çikolatadan yerleştirelim.

Yufkamızı çikolatalı kenarlarından içe doğru sararak rulo yapalım Ben her yufka için 2-3 yemek kaşığı kadar çikolata kullandım, siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Daha sonra bir ucundan içe doğru kıvırarak gül şeklini verelim.

Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayalım.

Daha şekerli bir tat için içerisine toz şekerde serpebilirsiniz.

Hazırladığımız çikolatalı katmerlerimizi bir fırın tepsisine sıralayalım.

Son olarak kalan tereyağını üzerlerine sürelim.

Katmerlerimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında 10 dakika pişmeye bırakalım.

Dışı güzelce kızaran çikolatalı katmerlerimiz hazır. Üzerlerine toz fıstık serperek servis edebilirsiniz.