Şeker hastaları tatlıdan uzak duruyor. Özellikle baklava şekeri nirvanaya çıkarabiliyor. Peki şekerinizi dengeleyen teknik ne?
BAKLAVA YEMEYİ SEVİYORSANIZ AMA ŞEKERİNİZ YÜKSELDİYSE, İŞTE BU YÖNTEM İŞİNİZE YARAYABİLİR
KAN ŞEKERİNİZİ DENGELERKEN BAKLAVA KEYFİ
Karadenizlilerin sıkça tercih ettiği bu yöntem, uzmanlar tarafından da öneriliyor. Tatlı tüketiminde süt veya ayran gibi protein kaynaklarını yanında tüketmek, kan şekerinin ani yükselmesini önleyebilir.
Uzmanlar tatlıların yanında süt veya ayran tüketmenin kan şekerinin hızlı yükselmesini dengelediğini belirtti.
Uzmanlar, tatlı tüketiminden sonra yaşanan ani kan şekeri yükselmesinin vücuda olumsuz etkileri olabileceğini vurguluyorlar. Bu durumu önlemek için ise içeceklerin içerisinde protein bulunduranlar tercih ediliyor. Özellikle yüksek şeker içeriğine sahip tatlılar, baklava gibi, tüketildikten sonra ayran veya süt gibi içeceklerin alınması kan şekerinin daha dengeli bir şekilde yükselmesine yardımcı olabilir.