Baklavadan kolay yufkalı kadayıf tatlısı tarifi

Ramazan Bayramında misafirlerine tatlı ikramında bulunmak isteyenler yufkalı kadayıf tatlısı tarifini merak ediliyor. Baklavaya göre kolay olan yufkalı kadayıf tatlısının servisi de kolay oluyor. İşte yufkayı sarmasından kadayıfına ve şerbetine kadar nefis yufkalı kadayıf tatlısı tarifi...

Yufkalı kadayıf tatlısı tarifi hem kolay hem lezzetli. Peki, yufkalı kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Yufkanın arasına tel kadayıf koyularak yapılan yufkalı kadayıf tatlısı cevizli süslemesiyle Ramazan Bayramında damakları şenlendiriyor. İşte 3 adımda yufkalı kadayıf tatlısı tarifi ve malzemeleri...

YUFKALI KADAYIF TATLISI MALZEMELER

4 adet yufka

250 gram tereyağı

4 çorba kaşığı sıvı yağ

Yarım kilo taze tel kadayıf

2 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için;

4. 5 su bardağı su

4. 5 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı limon suyu

YUFKALI KADAYIF TATLISI TARİFİ

1. Yufkalı kadayıf tatlısı tarifi için her tatlıda olduğu gibi şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri kaynatın. Kıvam almaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alabilirsiniz.

2. Tereyağını eritin, ılık hâle gelince tel kadayıfların üzerine dökün. Kadayıfı didikleyin ve tereyağı ile karıştırın. Tereyağlı kadayıfın üzerine iri dövülmüş cevizi ekleyin, iyice harmanlayın.

3. Hazır yufkayı tezgâha yayın. Yuvarlak kısımları içe doğru katlayın. Yufkanın başına tel kadayıf içini uzunlamasına koyun. Sıkı bir şekilde sararak rulo yapın. Diğer 3 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Yufkaları 2 parmak kalınlığında kesin, yağlanmış fırın tepsisine sıkı bir şekilde dizin. Bütün sarmalar hazır olunca, tepsiyi önceden ısıtılmış 185 derece fırına verin, hafif pembe renkte pişirin. Fırından çıkan yufkalı sarmaları biraz ılıyınca üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 1,5 saat sonra servis yapılabilir.