Baklava yufkasıyla patatesli çıtır börek tarifi

Patatesli çıtır börek tadı damakta bırakan lezzetiyle çok seviliyor. Patatesli çıtır böreği akşam çaylarında rahatlıkla tüketebilirsiniz. Peki patatesli çıtır börek nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla patatesli çıtır börek tarifi...

Patatesli çıtır böreği en çok çocuklar seviyor. Akşam misafirime çay ile birlikte ne yapsam diye düşünüyorsanız patateli çıtır börek tam size göre. Peki patatesli çıtır börek nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla patatesli çıtır börek tarifi...

PATATESLİ ÇITIR BÖREK İÇİN MALZEMELER

4 adet yufka

1 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı sirke

3 yemek kaşığı un

İç Harcı için:

4 adet orta boy patates

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı nane

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

ÜZERİ İÇİN

1 adet yumurta

PATATESLİ ÇITIR BÖREK YAPILIŞI

Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.

Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun.

İç harcını soğumaya bırakın.

Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.

Yufkalardan bir tanesini serin ve yarısının üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın.

Yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatın ve üzerini tekrar sos ile ıslatın. Yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu.

2 katlı yufkanızı pizza dilimi şeklinde 6 parça kesiyorsunuz ve üçgenlerin kalın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz.

Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz.

Çıtır çıtır patatesli börek tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun..