Baklava tarifi arayanlara Gaziantep baklavasının püf noktası

Gaziantep baklavalarına Ramazan'da yoğun ilgi gösteriliyor. Yurt içinden ve yurt dışından siparişlere yetişmeye çalıştıklarını söyleyen Antepli ustalar, Gaziantep baklavasının püf noktalarını anlattı.

DHA

Ünü dünyaya yayılan Gaziantep baklavalarının püf noktası merak ediliyor. Dünyanın ve Türkiye'nin her yerinden sipariş geldiğini söyleyen Antepli baklava ustaları, Gaziantep baklavasının püf noktasının 50 kat açılan hamuru ve boz fıstık olduğunu söyledi.

AA'da yer alan habere göre Gaziantep'te baklava ustaları, Ramazan Bayramı için gelen talepleri karşılayabilmek amacıyla yoğun mesai yapıyor. Baklava üreticisi Ali Dağdelen, "Kargoları 24 saat içinde Türkiye'nin her yerine ulaştırıyoruz." dedi.

Doğal ürünlerle lezzetli baklavanın Gaziantep'te üretildiğini vurgulayan Dağdelen, Gaziantep baklavasının tarifini şöyle anlatıyor:

"Gaziantep baklavasının olmazsa olmazları, mevsiminde yöresel olarak elde ettiğimiz özel boz fıstığımız ve ham maddelerimiz. Bunların birleşiminden Gaziantep baklavası meşe odununda pişerek hazır hale getiriliyor.

Baklava yapılırken açılan hamurun çok ince olması gerekiyor. 50 kat hamuru açtıktan sonra fıstık, kaymak, sade yağ ve doğal şeker ile yapıyoruz. Yurt içine ve yurt dışına baklavayı rahatlıkla gönderebiliyoruz.

DÜNYANIN HER YERİNDEN SİPARİŞ GELİYOR

Bayramda herkes bu güzel lezzeti evde eksik etmek istemedikleri için talep, beklentimizden yüksek. Yaptığımız kargoları 24 saat içinde Türkiye'nin her yerine ulaştırıyoruz."

Baklavası ve fıstığıyla ünlü Gaziantep'te baklava üreticileri, Ramazan Bayramı dolayısıyla yurt içinden ve dışından gelen siparişleri yetiştirmek için hummalı çalışıyor. Bayram baklavalarının büyük bölümü, paketlenerek, yurt içindeki ve dışındaki müşterilere uçak, otobüs ya da kargo ile ulaştırılıyor.