Padişah yastığı Antep fıstığı ve Hindistan cevizi ile süslenir. Kreması soğuk sütle yapılan bu tatlının püf noktaları neler? Şerbeti nasıl hazırlanır? İşte detaylar...
Padişah yastığının keki kulak memesi kıvamında olmalı. Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapılmalı. İşte detaylar...
PADİŞAH YASTIĞI TARİFİ
Padişah yastığı malzemeler
1 yemek kaşığı Antep fıstığı (toz)
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Keki için:
1.5 su bardağı un
4 adet yumurta
1/2 çay bardağı ılık su
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
Kreması için:
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
PADİŞAH YASTIĞI YAPILIŞI
Şerbeti için;
Öncelikle şerbet için gereken malzemeleri bir tencereye alın.
Şeker eriyene kadar şerbeti karıştırın. Şeker eriğinde ocağın altını açın ve şerbeti kaynatın.
Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın. Ardından ocağın altını kapatarak soğumaya bırakın.
Kek için;
Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alarak mikserle çırpın.
Karışım köpük kıvamına geldiğinde üzerine ılık su ekleyerek çırpmaya devam edin.
Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar karıştırın.
24 cm'lik kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt serin.
Kalıbın içerisine hazırladığınız kek harcını dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapmayı unutmayın.
Kreması için;
Kek pişerken bir kabın içerisinde toz krem şanti ve soğuk sütü karıştırın.
Ardından üzerine süzme yoğurt ekleyerek tekrar karıştırın ve buzdolabına kaldırın.
Pişen keki oda sıcaklığında bekletin. Kek soğuduğunda kelepçeli kalıptan çıkartın ve enine doğru ortadan ikiye kesin.
Kekin alt tarafını servis tabağına alın ve kelepçeli kalıbı tekrar geçirin.
Üst tarafını ise başka bir servis tabağına alın. İki keki de soğuyan şerbetle eşit olacak şekilde ıslatın.
Kelepçeli kalıpta olan kekin üzerine kremayı sürün ve her tarafına yayın.
Kekin üst tarafını ise ters çevirerek kremanın üzerine yerleştirin.
Hazırladığınız padişah yastığının üst kısmını antep fıstığı ve Hindistan cevizi ile süsleyin.
Padişah yastığı tatlısını 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.