Baklava değil ama 3 katmanlı lezzet şöleni! Nefis magnolya tarifi, kaşıklayacaksınız

Magnolya en lezzetli modern tatlılardan biri. Bisküvi ve muhallebinin kavuştuğu bu tatlının detaylarını kaleme aldık. İşte detaylar...

Magnolya çok hafif bir akşam tatlısı. Magnolya için gerekli malzemeleri derledik. Kreması ayrı üstü ayrı hazırlanan magnolya nasıl yapılır?

MALZEMELER

KREMASI İÇİN:

1 litre süt

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yumurta sarısı

1 tane vanilya

1 kutu sıvı krema

ARASI İÇİN:

2 paket lotus bisküvi

ÜZERİ İÇİN:

250 gr lotus

YAPILIŞI

Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını alın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın.

Karışım kaynayıp koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyin, karıştırarak ocaktan alın ve soğuması için bekletin.

Soğuduktan sonra içine sıvı kremayı ekleyin ve pürüzsüz olana kadar mikserle karıştırın.

Hazırladığınız magnolia kremasını kaselere eşit şekilde paylaştırın.

Arasına mikserden geçirdiğiniz bisküvileri serpiştirin ve bir tur daha kremayla üstlerini kaplayın.

Benmari eritilmiş lotusu üzerlerine dökün ve tatlıyı dinlenmeye bırakın.

Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun!