Hilal Çakır
Alaca çorbası tek başına doyurmaya yetiyor. Ana yemek yerine geçebilecek besin değerine sahip Alaca çorbası nasıl yapılır? İşete yanıtı...
Saatlerce tok tutma özelliğine sahip olan Alaca çorbası tarifi emrak ediliyor.
ALACA ÇORBASI TARİFİ
1 su bardağı buğday,
1 su bardağı yeşil mercimek,
3 su bardağı haşlanmış nohut,
6 adet kuru biber,
1 adet soğan,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz,
2 yemek kaşığı taze veya kuru tarhun,
5-6 yemek kaşığı zeytinyağ,
Su
YAPILIŞI
Biberleri bir kaseye alıp üzerlerini geçene kadar kaynar su ekleyip yumuşamaya bırakın,
Buğday ve mercimeği yıkayıp bir tencereye alın,
Soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin,
Üzerlerini geçecek kadar su ekleyip orta hararetli ateşte buğday ve mercimek yumuşayana kadar haşlayın,
Biberleri sudan alıp küçük küçük doğrayın ve tencereye ekleyin,
Nohutu ekleyin,
Suyu azaldıysa kaynar su ekleyin,
Ayrı bir tavada zeytinyağını kızdırın,
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
Tarhunu ekleyip karıştırın,
Sosu tencereye ekleyip karıştırın,
Tuzunu ekleyip ateşten alın.