Bakla Tava, içeriği bakımından da oldukça besleyici bir yemek olarak karşımıza çıkmaktadır. Yapım aşaması da oldukça kısa olan bu yemeği sık sık tercih edebilirsiniz. Doğru porsiyonlarda bakla tava tüketildiğinde diyetinize hiçbir zararı olmayacaktır. Baklanın insan vücuduna pek çok faydası bulunmaktadır. Bir fincan bakla içerisinde 36 gram çözünür lif barındırıyor, yapılan çalışmalara göre, çözünülebilir lif yüklü gıdaların tüketilmesi kolesterol seviyelerini ve ayrıca kan şekerinin kontrol altına almasına yardımcı oluyor. Baklanın içerisindeki lifler aynı zamanda, düşük yoğunluklu protein veya kötü kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı oluyor.
BAKLA TAVA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Yarım kilo taze bakla (ayıklanıp ikiye üçe kesilecek unlu suda bekletilip yıkanacak )
Tavaya yağı eti koyun suyunu salıp çekene pişsin
Diğer taze soğan ve sarımsağı ekleyin
Salçayı, tuzu ,baharatları serpin karıştırın
Baklayı koyun karıştırın
10 dk kısık ateşte pişirin suyunu verin
Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişsin
Dereotunu serpin karıştırın
Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla tüketebilirsiniz afiyet olsun.