Bağışıklık sisteminin protein deposu! Bıldırcın yumurtalı kahvaltılık çırtma tarifi

Tam bir protein deposu olan bıldırcın yumurtasını kahvaltıda tüketmeden geçmeyin. Çırtma tarifiyle yapılan bıldırcın yumurtasını özellikle yorgunluğu olanların bol bol tüketmesi lazım. İşte kahvaltılık bıldırcın yumurtası tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Bıldırcın yumurtası, tavuk yumurtasına oranla yüzde 80 daha fazla protein barındırır. Çiğ bile tüketilebilen bıldırcın yumurtası, özellikle farenjit hastalarına bal ve sütle tüketilmesi tavsiye edilir. Solunum yollarını temizleyen bıldırcın, bal ve süt karışımının yanı sıra kahvaltılık bir lezzet olarak da tercih edebilirsiniz.

Tam bir bağışıklık sistemi dostu olan bıldırcın yumurtalı çırtma tarifinde en kritik nokta ise bıldırcın yumurtalarının pişme süresidir. Kızartma türü olan bıldırcın yumurtasında pişirme süresini az tutmanız demek içeriğindeki protein miktarının fazla olması demektir.

İŞTE KAHVALTILIK BILDIRCIN YUMURTASI TARİFİ

MALZEMELER

1 adet biber

1 adet kapya biber

Yarım adet soğan

4 adet bıldırcın yumurtası

Bir çay kaşığı biber salçası

Yarım çay kaşığı kadar tuz

YAPILIŞI

Biberleri ve soğanı küp küp kesin.

Ardından tavaya bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı dökün.

Biber soğanları atıp kızartın.

O sırada salça tuz ve karabiberi ilave edin.

Yarım çay bardağı kadar sıcak su koyun.

Karışım tam kızarıp suyu çekildiğinde bıldırcın yumurtalarını kırın.

Tam pişmeden ocaktan alın.

Afiyet şifa olsun...

Hazır yufkadan 10 dakikada ıspanaklı börek tarifi! Okula ve iş yerine götürmelik