AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Bıldırcın yumurtası, tavuk yumurtasına oranla yüzde 80 daha fazla protein barındırır. Çiğ bile tüketilebilen bıldırcın yumurtası, özellikle farenjit hastalarına bal ve sütle tüketilmesi tavsiye edilir. Solunum yollarını temizleyen bıldırcın, bal ve süt karışımının yanı sıra kahvaltılık bir lezzet olarak da tercih edebilirsiniz.
Tam bir bağışıklık sistemi dostu olan bıldırcın yumurtalı çırtma tarifinde en kritik nokta ise bıldırcın yumurtalarının pişme süresidir. Kızartma türü olan bıldırcın yumurtasında pişirme süresini az tutmanız demek içeriğindeki protein miktarının fazla olması demektir.
1 adet biber
1 adet kapya biber
Yarım adet soğan
4 adet bıldırcın yumurtası
Bir çay kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı kadar tuz
Biberleri ve soğanı küp küp kesin.
Ardından tavaya bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı dökün.
Biber soğanları atıp kızartın.
O sırada salça tuz ve karabiberi ilave edin.
Yarım çay bardağı kadar sıcak su koyun.
Karışım tam kızarıp suyu çekildiğinde bıldırcın yumurtalarını kırın.
Tam pişmeden ocaktan alın.