Bağışıklığı güçlendiren ev yapımı ürünler

Evde kalma sürecinde bağışıklığı güçlendiren besinleri öneren uzmanlar, evde ekmek yapmak yerine lahana turşusu yapmayı önerdi. İşte evde bağışıklığı güçlendiren besinler...

Pandemi döneminde bağışıklığın anahtarı beslenme. Peki, hangi besin vücuda iyi geliyor? Uzmanlar pandemi sürecinde güçlü bir bağışıklığın önemine vurgu yaparak, daha önceki yasaklarda yapılan yanlışların tekrar yapılmaması için uyarılarda bulundu.

Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, "Bu 2 günü kaliteli beslenerek geçirin. Ev sirkesiyle lahana turşusu kurun, çiğ olarak soğan sarımsak yiyin, balık tüketin." dedi.

"LAHANA TURŞUSU KURUN"

Besinler ve bağışıklık arasındaki ilişkiyi anlatan Aktaş, şunları önerdi:

"Her hafta sonu 2 gün evdeyiz, vaktimiz bol. O vaktimizi bağışıklığımızı güçlendirmek için harcayacağız. Bugüne kadar yaptığımız hatalardan vazgeçebiliriz. O makarnalardan, işlenmiş gıdalardan, cipslerden, gazlı içeceklerden, evde kendi sıktığınız meyve sularından vazgeçin. Hazır gıda almaktan vazgeçin. Evde kendiniz yapın, tencere yemeği pişirin." 

Aktaş, “Şimdi lahana var, lahana turşusu kurun. Koronavirüse karşı güçlü bir bağışıklık sağlar. Bu hafta sonu kemik suyu kaynatın. Bol bol kemik suyu olsun evinizde 1 hafta boyunca sürekli tüketin. Paça çorbası kaynatın. Bir hafta sonu sakatat pişirin. Hem kendinizin hem ailenizin bağışıklığını güçlendirin.” diye konuştu.