Kakule lezzetli bir baharat. Antioksidan içeren ve mideye şifa olan kakuleyi yoğurtla tüketmek çok sağlıklı. Peki kakulenin faydaları neler? İşte yanıtı...
Kakule, Zingiberaceae familyasına ait bir bitki türüdür ve kökleri genellikle baharat olarak kullanılır.
Kakule, hem lezzetli bir baharat olmasının yanı sıra bazı sağlık faydaları sunan bir bitki olarak geniş bir kullanım alanına sahiptir.
Kakulenin faydaları
Kakulenin, sindirim sorunlarını hafifletmek, mide bulantısını azaltmak ve iltihapları önlemek gibi bazı sağlık faydaları vardır.
Kakuleyi özellikle yoğurtla tüketmek de tavsiye ediliyor. Kakuleli yoğurt karışımını düzenli olarak yemek, sağlığa bakın ne faydalar sağlıyor.
Gece rutini yapan yaşadı! 1 kase kakuleli yoğurt yiyin, neler oluyor bakın...
Kakuleli yoğurdun faydaları
Kakuleyi yoğurda eklemek, hem lezzet katmak hem de bu iki besinin faydalarını bir araya getirmek için iyi bir fikir olabilir.
Yoğurt, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan vitamin ve mineraller içerir.
Kakule, antioksidan bileşikler içerir. Bu bileşikler, vücuda zarar veren serbest radikalleri etkisiz hale getirerek hücresel hasarı önlemeye yardımcı olabilir.
Özellikle kanseri önlemek için erken yaşta kakule tüketimine özen gösterilmelidir.